g.n.g 21 #1 Публикувано 17 Май Здравейте колеги. Пускам тази тема, тъй като видях много други съдържащи код P0341, но в нито една на намерих моят проблем. Колата е Accord 7, 2004 година, 2.4 бензин/газ На 213к километра (би трябвало да са реални, защото я взех внесена от Швейцария с минал преглед там, и километрите тогава съвпадаха). Проблема е следният: От известно време светва чека, VSA и ! на таблото. Разчита го като грешка P0341- Camshaft Position Sensor "A" Circuit Range / Performance (Bank 1 or Single Sensor), което само по себе си води до няколко неща. Най-страшното за мен (ако се случи не мисля да го правя) е да се сменя верига (колата се кара по-малко от 7к на година, и така или иначе имаме други ще да се бракува). Обаче: Грешката светва САМО при първото палене на студен двигател? Изчаквам да загрее и да си включи на газ, трия грешката, чека и ламБите гаснат, и потеглям. В този ден мога да паля безброй пъти колата и нищо не светва. Работи си нормално, върви си нормално и всичко е ок. Не се чува да трака веригата, работи равномерно и на студено и на топло, а като е топла не се чува и двигателят даже. Обслужвана е винаги на време. Някой имал ли е сходен проблем, защото на мен ми казаха или датчиците (на разпределителният вал )или веригата, но не ми се иска с "проба-грешка" да се случват нещата. Благодаря предварително за съветите / насоките! Поздрави от мен, и приятна почивка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #2 Отговорено 17 Май Грешката сама по себе си ти дава "датчик за положението на разпределителния вал". Относно това, дали веригата е за смяна, може много лесно да се провери, като се свали капака на клапаните и по белезите ще си покаже. Има много клипове в Интернет кое как става. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g.n.g 21 #3 Отговорено 21 Май Привет отново. Сега се чудя дали да поръчам оригинален датчик, и да чакам около 30 дни за доставка, или да взема заместник веднага? Знам от ;ичен опит, че кнок датчика работи САМО оригиналният, но за това нямам представа. Оригиналният с отстъпка идва около 260 лева, а на някои уж реномирани марки около 90 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #4 Отговорено 23 Май (Редактирано) On 5/21/2024 at 9:37 AM, g.n.g said: Привет отново. Сега се чудя дали да поръчам оригинален датчик, и да чакам около 30 дни за доставка, или да взема заместник веднага? Знам от ;ичен опит, че кнок датчика работи САМО оригиналният, но за това нямам представа. Оригиналният с отстъпка идва около 260 лева, а на някои уж реномирани марки около 90 лева. От една година съм с AUTOLOG за 20 лева, нямам проблеми. Редактирано 23 Май от gmarinov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове