JapCar 304 #1 Публикувано 11 Април Откакто я купих, при контакт, винаги излиза "i" на таблото което значи, че някъде има проблем. С натискане на бутона "i" сменя проблемите, които се показват на другия дисплей- обикновено трите седалки с колана (не винаги), но винаги А с кръгова стрелка и акумулатор.. Показвам ги на снимките. В ръководството, което изтеглих на български (оригиналното е на швабски), при описанието на индикаторите ги няма, или са на друго място, където не съм стигнал...За една седалка с колан е ясно какво е, но какво е това с коланите и трите седалки? Това с А, е ясно, че е свързано със старт/стоп системата, но наличието и на акумулатор вероятно означава, че е слаб акумулатора, за да работи... Моят наистина е слаб, но как системата познава, дали отчита до колко пада напрежението при стартиране, защото при каране той се зарежда напълно, виждам, че е 14.2V, но не гасне това предупреждение? Ако натисна бутона А OFF, предупреждението изгасва, вероятно, защото системата е изключена, но при всяко палене, тя по дифолт се включва. За да стигна до нормалния дисплей от третата снимка, при всяко стартиране, трябва да цъкам бутона "i"... Няма ли някой от Плевен с такъв Сивик, да обменим малко мнения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 332 #2 Отговорено 11 Април При Акорд 8 това с трите колана се появява само когато си отварял задна врата преди палене. Явно логиката е, че щом е отваряна задна врата, някой е влязъл и е седнал, а на таблото се изобразява информация дали има закопчан колан или не. При мен този екран изчезва след няколко секунди, ако не натискам нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #3 Отговорено 11 Април преди 4 минути, DAN_DAN написа: При Акорд 8 това с трите колана се появява само когато си отварял задна врата преди палене. Еее, изглежда тъпо престараване, но не съм се сетил, че са трима... Може би е така, защото не винаги се появява, но не съм го свързал с това... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 332 #4 Отговорено 11 Април (Редактирано) Коланите на задния ред са три, колкото са и местата. На твоята снимка и трите са разкопчани. Също така и не можеш да закопчееш средния колан в накоя от закопчалките на страничните и обратно. Редактирано 11 Април от DAN_DAN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 11 Април преди 6 минути, DAN_DAN написа: Коланите на задния ред са три, Е, излиза, че не е някакъв проблем... Мога да сложа имитация на колани в слотовете... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 332 #6 Отговорено 11 Април преди 1 минута, JapCar написа: Мога да сложа имитация на колани в слотовете... Няма нужда, тогава пак ще ти излиза информацията на таблото, ама ще показва, че коланите са закопчани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 11 Април Тъпо..., кому е нужна тази информация...? Не може ли да се изключи програмно тази " полезна екстра"? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 332 #8 Отговорено 11 Април На мен тази екстра не ми пречи, дори е много полезна, като видя, че някой не си е закопчал колана и веднага го строявам. Всичко е направено с цел безопастност. А дали може да се изключва, не знам, ти май си първият който пита за това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #9 Отговорено 12 Април Преди 22 часа, DAN_DAN написа: Всичко е направено с цел безопастност. То е за задната седалка, а там няма датчици за седнал човек, та системата предупреждава само ако е отваряна задна врата, без да знае има/няма седнал... За предните седалки е полезно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 332 #10 Отговорено 12 Април @JapCar Коланите по закон са задължителни за всички места в превозното средство. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #11 Отговорено 12 Април Преди 1 час, DAN_DAN написа: @JapCar Коланите по закон са задължителни за всички места в превозното средство. Да, знам, но на практика стражарите не следят стриктно, както за предните... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове