Tedislav96 0 #1 Публикувано 9 Април (Редактирано) Здравейте.Днес светнаха тези две лампи на моята Сивик2.2 дизел.Едната е за проблем с двигателя, но какво означава другата?Също така колата е като спъната, в ниските обороти я няма и е доста мудна,ваче над 2.5к го има ускорението...Моля за съвет?Благодаря. Редактирано 9 Април от Tedislav96 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #2 Отговорено 10 Април DPF филтъра е задръстен. Трябва да е мудна постоянно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #3 Отговорено 10 Април Както е казал колегата преди мен DPF-а е запушен (първата снимка), но обикновенно в такава ситуация "чека" не свети (втората снимка). Очевидно има проблем, но трябва да се закачи на диагностика и да се види какво ще покаже. Какъв е двигателя i-CTDI или i-DTEC? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tedislav96 0 #4 Отговорено 10 Април Двигателя е i-CTDI.Благодаря за отзивите, ще я закарам на диагностика тези дни и ще видим какво ще покаже.Ако е запушен DPF какво бихте препоръчали- почистване или премахване както и софтуерно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #5 Отговорено 10 Април Преди 3 часа, Tedislav96 написа: Ако е запушен DPF какво бихте препоръчали- почистване или премахване както и софтуерно? И аз съм в твоето положение от един месец и още се чудя какво да правя. Ама голям зор нямам, има какво да карам и чакам да ми отлежи в главата решението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #6 Отговорено 12 Април На 10.04.2024 г. at 15:18, Tedislav96 написа: Двигателя е i-CTDI.Благодаря за отзивите, ще я закарам на диагностика тези дни и ще видим какво ще покаже.Ако е запушен DPF какво бихте препоръчали- почистване или премахване както и софтуерно? Махай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tedislav96 0 #7 Отговорено 15 Април (Редактирано) Премехнах DPF във София но на път обратно я изпънах на магистралата и след 40-50 мин каране колата влезе в авариен режим без да свети нито един чек...След огасване и стартиране се оправи.Механикът каза,че е изчистил грешките и ми препоръча да отида на нова диагностика и след това да му изпратя снимки.От какво може да е този проблем? Редактирано 15 Април от Tedislav96 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #8 Отговорено 10 Май На 10.04.2024 г. at 15:18, Tedislav96 написа: Двигателя е i-CTDI.Благодаря за отзивите, ще я закарам на диагностика тези дни и ще видим какво ще покаже.Ако е запушен DPF какво бихте препоръчали- почистване или премахване както и софтуерно? Аз моя реших да му дам шанс като го демонтирах и от тук бяха препоръчали във Варна един сервиз за почистване на DPF-а.Вчера го монтираха, поработи 30-40мин. на място, след това в покараха, но отново свети лампата за DPF.Майстора като я закачи с неговата техника изчистил е грешките и още свети, най вероятно трябва да и се пусне принудителна регенерация, за да покаже на колата, че вече е чист(какъвто наистина е).Като я изчистят днес и я покарам ще споделя резултата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове