Jump to content
iosif

Дясна полуоска за хонда 1.6

Recommended Posts

Здравейте! На скоро ми се скъса предна дясна полуоска на колата. Намирането на нова обаче е невъзможно. Въпроса ми е дали ще пасне полусока от 1.8 моделите на 1.6 ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че не стават

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така! Успях сам да стигна до извода, че полуоска от акорд с различна кубатура на двигателя изобщо не е добра идея. Миналата седмица поръчах една полуоска, защото моята се скъса заради тампона на нея, който се беше напукал че и скъсал и от събирането на вода раждясва, обаче се оказа, че тази полуоска (новата) е усилвана. За това намерих още една и я взех, защото е малко несигурна работата с първата. Проблема на 2 рата беше, че външното каре беше разбито. Викам му пращай карето не е проблем. На другия ден дойде, огледах я, на пръта пишеше акорд 1.6i 99г. До тук добре! Свалихме скъсаната полуоска и почнахме да ги сравняваме да не се окажат различни. Но е трудно да се сравнява новата със счупената. Сменихме карето, сложихме я, пробвахме как се движи колата с нея няма проблеми. Но на другия ден тръгвам от нас с колата, почвам да правя маневри за да обърна колата и когато дадох пълен ляв на колелетата се чу едно удряне. Слязох да видя какво стана и гледам пръта на полуоската е излязал от външното каре. Зегерката която държи пръта в карето беше съсипана. Ще сложа снимка за да видите. Че идва майстора да сложи нова зегерка за да може колата да отиде на самоход до сервиза. В сервиза махнахме полуоската и я сравнихме с 1 вата която се отказах да слагам. Имаше 3 сантиметра разлика. Така стигнах до извода, че са ми пратили грешна полуоска. Дали при надписването са объркали нещо не знам. При 1.8 и 2.0 двигателите скоросната котия е по близо до дясното колело и затова полуоските им са по малки (поне аз така мисля ако трябва да погледнем над нещата логично). Сложихме подсилената и майстора каза, че тази полуоска се монтира 2 пъти по лесно. Пробвахме я и проблеми нямаше. Та ако притежавате такава хонда или ще си закопувате поглеждайте предната дясна полуоска в какво състояние е, защото нови полуоски за тях няма а старите дет са 2 ра употреба няма гаранция при тях. Дори и те се намират много трудно. Моя съвет е да го махнете тоя тампон. Той се води като стабилизатор ама е напълно излишен. Това не се отнася само за 1.6 хондите :). Много внимавайте какви частиси взимате, защото ще имате много проблеми и главоболия след това както аз имах!!!

IMG_20240326_161452.jpg

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нови полуоски има. Но цената е ..... Виж от Amayama или някоя автоморга ако намериш. Също и в Балканпартс. Колата го заслужава че дори и за нова към 1400 да се бръкнеш. Прекрасна кола, винаги ще я помня и ще съжалявам че я продадох! Тампона, да, създава проблеми и точно там се скъса и на моята. Но това е кола на години, трябва да се избягва да се кара във влажно време

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 30.03.2024 г. at 15:23, iosif написа:

Но е трудно да се сравнява новата със счупената

Кое му е трудното. Майсторлък трябва. Колегата във втория пост ти отговори на въпроса. Освен купето 1.6 мотора и скоростите почти нямат нищо общо с 1.8, 2.0 и 2.3 моторите и дизела. Мотор, скоростна кутия, алернатор и не само са вгражждани от Civic моделите от тези и предходни години. Икономичен модел е. Със скорост 160-170км/ч има ли вибрации без тампона на полуоската?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали има вибрация защото не съм вдигал толкова. Като ходих до София вдигнах 154/5 км ама вибрации нямаше. 

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...