scala 22 #1 Публикувано 2 Януари За много години, колеги! Сигурно си внушавам, но от известно време ми се струва, че бензиновите инжектори цъкат по-шумно от обичайното. Двигателят е R20A бензин/газ. При отворен капак и особено на студен двигател се чува отчетливо цъкане, което изчезва при превключване на газ. Т.е. газовите инжектори не се чуват, а бензиновите - да. Гложди ме това, че навремето като монтирах газ май беше обратното - газовите се чуваха повече от бензиновите. Грешки няма, горивната смес е в нормални граници. Разходът е една идея нагоре, което отдавам на студените месеци и зимните гуми. По принцип знам, че инжекторите на този двигател не са проблемни, ама знае ли човек... Наясно съм, че въпросът е много субективен, но при вас как е? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 3 Януари Не е от инжекторите не се чуват на този двигател R20A. Кога си проверянал клапани и на какви стойности са регулирани. Това са по ръководство снойностите клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scala 22 #3 Отговорено 3 Януари Клапаните са регулирани по ръководство преди 7-8 хил. км. Цъкането изчезва като превключа на газ, което ме насочва към инжекторите. Но ако имаш друго предположение... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 24 #4 Отговорено 6 Януари На 3.01.2024 г. at 9:43, CARPERA написа: Не е от инжекторите не се чуват на този двигател R20A. Кога си проверянал клапани и на какви стойности са регулирани. Това са по ръководство снойностите клапани. Колегата е написал ,че шума изчезва при преминаване на газ. Свали инжекторите и ги занеси да ги почистят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #5 Отговорено 8 Януари На около 150-200к се разтракват.Въпроса е като си на газ има ли смисъл да ги сменяш... Почти нямам ЦРВ ,на което да не му тракат бензиновите инжектори,включително и на мойто. Иносването ,което измервам е в рамките на 5-20% за 200к км. Обикновенно към бедна смес.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scala 22 #6 Отговорено 8 Януари Благодаря! Колата е точно на 205к км. Иначе пак гледах сместа и е перфектна...засега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове