Jump to content
kilaruna88

Трептене при ускорение да десен завой/ ЦРВ 2, 2.2 ,2006

Recommended Posts

Здравейте колеги! Някой да е имал подобен проблем:

При натоварване на десен завой се усеща едно леко притрисане. Започнах с преглед на полуоските. Старите определено бяха за смяна. Взех читави , като преди монтаж ги закарах в една фирма занимаваща се с рециклиране и казаха ,че са в много добро състояние. Монтирах ме ги ,но въпросното тресене остана ,но само при десен завой +газ. На ляв няма проблем. При спускане също няма проблем и на двете страни. Смених шарнирно болт (отпред дясно) и двата долни предни долни носача и не съм правил регулаж. Възможно ли да е това причината? Скоро видях ,че имам леко омасляване на връзката между кардана и деференциала. Някой ако е имал подобен проблем да сподели къде да търся евентуално проблема и каква може да е причината. Благодаря! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. И при мен го има това притрисане от близо 2 години и то само при десен завой.

Скоро сменявах комплект вериги и открих, че големия маслен тампон на двигателя е тотално скъсан. Понеже всичко по предното окачване е здраво, допуснах че това притрисане идва точно от него. Смених го и вибрациите намаляха наполовина. Ако в десен завой подам рязко газ, притрисането се усеща, но ако подам първо плавно газ и после смачкам педала до долу, няма никакво притрисане. Ако при рязко подаване на газ, започне притрисането, отпускам леко газта за част от секундата и след това смачкам педала, притрисането изчезва.  Тъй като всичко е здраво отпред, си мисля че тези вибрации се предават от натоварването на съединителя (или по-точно от демпферния маховик), който също съм сменявал преди 130-на хиляди.

Това си е мое разсъждение , което може и да е грешно, но за сега не откривам друга причина ,а и съм му свикнал вече, така че не му обръщам внимание. Ако откриете нещо споделете.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти!  Ще го погледна този тампон.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...