CARPERA 1537 #1 Публикувано 17 Септември, 2023 Здравейте някой сменял ли е някой от тези тампони двигател. Причината за въпроса е вибрации които се увеличават при включването на климатика. Ако е сменял някой, каква марка тампони е сложил,ясно е ОЕМ е най доброто. тампони двигател.webp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Makc 18 #2 Отговорено 18 Септември, 2023 Здрасти колега, Ще следя с интерес, при мен е същото- вибрациите след пускане на климатика в някои случай са направо плашещи. Майторите ме уверяват, че всичко е наред с тампоните, аз самия нямам възможност да видя много освен горния. Относно марка- като се бях разтърсил, като си мислех, че е от някой тампон попаднах на едно видео, в което човека беше взел алтернатива ( правеше обаче Сивик мисля) сподели, че след като не обрал вибрациите, се принудил и си купил оригинален и всичко се оправило. На видеото трудно се долавя звука и вибрациите. Аз лично си мисля, че е динамото, понеже при жегите, като съм на климатикна сфетофара и вибрациите са поносими, видях един път, че не си бях пуснал свтлините и като ги пуснах, завибрира страшно, пробвах 1-2 пъти- същото. Мерих- зарежда, акумулатора беше по-голям, смених го, като мислех, че понеже е голям и с всичките консуматори, не може да се зареди добре, но не беше и това. ...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #3 Отговорено 18 Септември, 2023 Колега @Makc Но правилен път си колега причините за възможни вибрации. Причината е че тампоните стареят и гумата която обира вибрациите става твърда. Естествено всички агрегати динамо ,климатик натоварват двигателя,ето и вибрациите. Климатика когато се пусне се включват и двата вентилатора,трябва да се проверят и те да не предизвикват вибрациите. Трябва да си изключи лагерите на тези агрегати да са разбити,и от там вибрациите. Ролката обтяжна която обтяга ремък които задвижва тези два агрегати ако е разбита ,ето вибрации. Двата тампона според мен които са отговорни да са вибрациите на този двигател са големия хидравличен номер 5-50820-SWW-E01 ОЕМцена 560 лв -и срещуположния му номер 6-50850-SWA-A81 ОЕМ цена 365 лв.Дал съм ОЕМ номерата ако някой реши да ги поръчва. Това са тампоните номер 5 и 6 от схемата. Другите два от схемата според мен предотвратяват въртеливото движение на двигателя по оста но ако са разкъсани и с стара гума ,вибрации. Точната снимка на тези тампони е тази, и моя двигател е R20A2 3ген бензин автомат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове