Krissso 3 #1 Публикувано 29 Юни, 2023 Здравейте, появи ми се неприятен проблем, който се изразява в следното.. Вчера по време на движение с ниско натоварване и обороти изведнъж колата загуби мощност и изгасна докато съумея да спра. Видях лампите за налягане на маслото и акумулатора. Пробвах няколко пъти да запаля без успех. Стартера върти бързо т.е. не акумулатор. След около 5 минути отново пробвах и запали! Движеше се нормално без липса на мощност. От тогава обаче всяко палене се случва трудно. При студено палене успява от втория път, след известно въртене, а при топло палене изглежда е доста по трудно.. моля за съвети и насоки, тъй като съм в Гърция на почивка и се прибирам в събота.. Не излизат други съобщения на дисплея. Като лаик подозирам сензор колянов вал. Някой имал ли е ядове. Другите варианти гориво/ помпа/ алтернатор? Благодаря предварително за всеки съвет и насока. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krissso 3 #2 Отговорено 30 Юни, 2023 Очертава се горивна помпа.. не правеше достатъчно налягане и накрая умря.. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #3 Отговорено 4 Януари Как и къде решихте проблема? Скъпо ли излезе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #4 Отговорено 4 Януари @Krassio трябва да е така известния проблем с подкачващата горивна помпа. Има теми за това вече - сервизна акция и т.н. @Беселин не мога да кажа колко струва, на мен ми я смениха гаранционно в БТ лятото. Бърза проверка по сайтовете би трябвало да покаже ориентировъчната цена за частите. Труда не би трябвало да е много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krissso 3 #5 Отговорено 5 Февруари Здрасти, всъщност не съвсвем. При мен проблема дойде от корозия на буксата. Лошия контакт беше стопило единия пин докато накрая не прекъсна. Т.е. един ремонт на буксата и пиновете на помпата щеше да реши проблема. Обаче в сервиза счупиха нивомера на помпата като я изкарваха и съответно я смених с втора ръка и заспа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове