Jivetz 15 #1 Публикувано 25 Май, 2023 Привет , преди малко установих че е избило или нещо друго на помпата... Според вас на какво се дължи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 25 Май, 2023 Подсуши го и виж от къде избива... Дай и общ план на помпата, не се сещам къде е това... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 15 #3 Отговорено 25 Май, 2023 Утре ще пробвам да го попия...ето др снимки... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 25 Май, 2023 (Редактирано) Най-често протича от фланеца на S образната тръбичка закрепена с два болта (първата снимка)... Там е високото налягане към маркуча за рейката. (маркучът рано или късно протича по средата при демпфера, а е доста кинти). Развиват се двата болта, сменя се едно О пръстенче вътре, но не виждам там да е текло около фланеца и да се е стекло долу под помпата... Подсуши и наблюдавай от къде идва... Редактирано 25 Май, 2023 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 43 #5 Отговорено 28 Май, 2023 На 25.05.2023 г. at 22:07, JapCar написа: Най-често протича от фланеца на S образната тръбичка закрепена с два болта (първата снимка)... Аз смених 3 ремъка, докато разбера какъв е проблемът - теч от помпата. Разглобих помпата и смених всички о-пръстени вътре - край на течовете! Точно този на изходната тръбичка не съм го пипал! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #6 Отговорено 28 Май, 2023 преди 24 минути, Niakoi написа: Аз смених 3 ремъка, докато разбера какъв е проблемът - теч от помпата. Разглобих помпата и смених всички о-пръстени вътре - край на течовете! Точно този на изходната тръбичка не съм го пипал! Преди години съм разглобявал помпата и по спомени- вътре имаше нещо дребно пластмасово, което може да не видиш/изгубиш и странно- нещо можеше да се сглоби неправилно, по два начина и при единия не работи... Трябва при разглобяване, да се внимава/записва кое как е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 15 #7 Отговорено 29 Май, 2023 Благодаря за отговорите, ами няма течове отгоре, ще трябва да се свали явно цялата помпа и да се отгледа,точно от къде капе(сълзи), и евентуално да се сменят уплатненията.. ако е от това..дано да не трябва да се рециклира или да търся афтър маркова..Ще пиша като открия и енветуално отстраня проблема! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #8 Отговорено 29 Май, 2023 Преди 2 часа, jivetz написа: Благодаря за отговорите, ами няма течове отгоре,... Тогава огледай с огледалце, ако може отдолу, може да се види... Ако там има течове, трябва да се отвори и сменят всички О пръстени... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 15 #9 Отговорено 6 Юни, 2023 (Редактирано) Да поддам малко инфо, до сега..Подсуших навсякъде около помпата,видимо отпред няма течове,но явно отзадната страна нещо, избива, предполагам няма какво друго освен да е от нея самата? Прилагам снимки.. явно ще се заръчвам цял комплект уплътнителии лагер.. Редактирано 6 Юни, 2023 от jivetz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 6 Юни, 2023 Лагер не може да е причина за теч. Свали ремъка (лесно е с удължител на ключ 14) и разклати шайбата за луфт, завърти я за лесно въртене... Когато отварях помпата, смених и лагера, но нямаше нужда... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 15 #11 Отговорено 6 Юни, 2023 Ще тествам и така...мисълта ми е, възможно ли е да е от другаде теча , примерно мотора на това място.. или със игурност е от помпата.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #12 Отговорено 6 Юни, 2023 преди 39 минути, jivetz написа: Ще тествам и така...мисълта ми е, възможно ли е да е от другаде теча , примерно мотора на това място.. или със игурност е от помпата.. Не си спомням вече как беше там, но ако свалиш помпата, без а я разглобяваш, би трябвало да се види от къде е... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове