vengobs 0 #1 Публикувано 24 Февруари, 2023 Здравейте, нов съм във форума и се извинявам ако има подобна тема. От 2 месеца съм собственик на акорд 7 генерация 2.2 дизел 2004г. Имам следният проблем, при превключване на скорост - по-често от 4 към 5 скорост се чува за кратко просвирване, което прилича като приплъзване на съединител. Нямам рязка смяна на обороти на двигателя при движение, при скорост от 80км при натискане на 4 скорост, оборотите се набират равномерно, без някакви екстремни изменения. Ще се радвам на всеки съвет или насока по този въпрос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 24 Февруари, 2023 (Редактирано) Не е много ясно описанието ти... В кой момент се чува, при натискане на съединителя, при местене на лоста, при отпускане на съединителя, при даване на газ, след като си превключил...? Редактирано 24 Февруари, 2023 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vengobs 0 #3 Отговорено 24 Февруари, 2023 при отпускане на съединителя се чува този звук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 24 Февруари, 2023 Правил си тест за буксуване на съединителя, но мисля, че трябва при по-ниска скорост- 60км/ч, на 4 или 5-та, рязко натискане на газта, да видиш дали оборотите вървят нагоре непропорционално... Очевидно нещо се трие и издава звук, но и износен съединител не издава звук, ако не е стигнал до нитовете... Опитай и- На място, празен ход, ръчна спирачка, на 3, 4, 5-та, даваш малко газ да не угасне и отпускаш леко да зацепи, да видиш има ли го тоя шум? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове