Kamen_78 1 #1 Публикувано 2 Ноември, 2022 Здравейте колеги. Проблема е следния-като мина през спящ полицай,в момента когато предните гуми паднат от него се чува едно гадно изклопване някъде по- високо в средата.Ако мина в края така,че едната гума само да мине през него,дори с по-висока скорост клопане няма.Днес е сервиз ми казаха че имам луфт на стеблата на амортисьорите и е от тях ,но не би ли трябвало да клопа и когато минавам само с едната гума през спящия полицай?Дайте съвет какъв може да е проблема.По сервизна книжка двата предни амортисьори са сменявани миналата година. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #2 Отговорено 2 Ноември, 2022 Виж тампоните на макферсоните. Ако са сменявани и те, но не са сложени оригинални, твърде вероятно е да са се скапали. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #3 Отговорено 2 Ноември, 2022 Само при сваляне ли може да се разбере как са? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #4 Отговорено 3 Ноември, 2022 Не. Първо ги огледай отгоре - виж около оста/гайката, дали не са се сцепили или разлепили от втулката. Ако забележиш че има такова нещо , опитай да затегнеш гайката на оста и гледай дали превърта. Ако гайката и втулката превъртат, със сигурност са заминали. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #5 Отговорено 3 Ноември, 2022 Не са сцепени или отлепени.И в сервиза ги гледаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #6 Отговорено 3 Ноември, 2022 Не погледнахме задния тампон на двигателя само Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #7 Отговорено 3 Ноември, 2022 Погледни и тампоните на носачите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #8 Отговорено 3 Ноември, 2022 В един сервиз във Враца дето гледат най-обстойно казаха само шарнир леко разбит и луфт в стеблата на амортисьорите.Чудя се дали има варинт от тампони стабилизираща.На задната имах един разбит и се видя след като откачих биалетката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #9 Отговорено 3 Ноември, 2022 От всичко може да тропа -тампони на стабилизиращата щанга, биалетки,, шарнири , включително и от рейката. По описаното от теб, според мен е или тампон на макферсон (някое менте), или тампон на носача - предимно задния, защото предния атакува препятствието (в случая "полегналия полицай") а ти тогава не усещаш тропането. Просто трябва да го откриете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #10 Отговорено 3 Ноември, 2022 Ами ще видя тия дни някъде пак да я прегледат.Незнам на тресачка дали ще се чува и разбере причината... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #11 Отговорено 3 Ноември, 2022 Относно тампон макферсон ако реша какъв да взема.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #12 Отговорено 5 Ноември, 2022 Отново здравей.Днес след като ми сложиха зимните гуми първите няколко метра по чакъл адски тропаше нещо все едно ще се раЗпадне.Като я покарах поизчезна.Пробвах тампоните на макферсона леко с гаечен ключ да натягам не с прекалена сила и има едно леко усукване на гумата му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1845 #13 Отговорено 5 Ноември, 2022 (Редактирано) Значи, не са разлепили, на втулката. Обаче не се знае от долната страна как са. Продължавай да търсиш причината. Редактирано 5 Ноември, 2022 от Emicha Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kamen_78 1 #14 Отговорено 5 Ноември, 2022 Незнам и аз вече.Тия дни ще видя в друг сервиз да я качим.Ако се наложи тампон макферсон в Бултрако ли само може да се намери Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове