asen44 1 #1 Публикувано 24 Октомври, 2022 Здравейте,нов съм в форума незнам мястото да ли е тука,имам следния проблем със съединителя на Хонда црв 3 2.2 дизел 2007 година при леко натискане на съединителя се чува едно като стържене и по надолу несе чува!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asen44 1 #2 Отговорено 24 Октомври, 2022 (Редактирано) Можели да е от лагера или демфера? Редактирано 24 Октомври, 2022 от kvd74 Не цитирайте предходно мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #3 Отговорено 27 Октомври, 2022 Аксиален лагер! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a.aleksandrov 23 #4 Отговорено 6 Ноември, 2022 От няколко дни при мен се появи същия проблем. При леко натиснат съединител се чува стържене, като по- надолу вече го няма. Същия звук го има и при палене, тъй като винаги паля с натиснат педал на съединителя. В повечето случаи обаче това стържене го няма все едно нещо се намества или не се е досчупило още. От доста време при ненатиснат съединител се чува едно свирене, което след съвсем леко докосване на съединителя изчезва. За него майстори са ми казвали че е от аксиален лагер. Но стърженето вече ме притеснява понеже се чудя дали не тряба да се сменя целия комплект съединител заедно с маховик. Ако някой е имал подобен проблем да сподели мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asen44 1 #5 Отговорено 8 Ноември, 2022 Всеки ми викаше аксиален лагер но майстора като свали и беше заминало всичко смених целия комплект ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #6 Отговорено 10 Ноември, 2022 За заминало всичко, симптомите ще са коренно различни! В преден пост написа, че при натискане стърженето изчезва! Какво разбираш под комплект? Само феродов диск и аксиален лагер или плюс демпфер и притискател? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asen44 1 #7 Отговорено 11 Ноември, 2022 Комплект,демек всичко квото има вътре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a.aleksandrov 23 #8 Отговорено 22 Март, 2023 С времето стърженето се увеличи, като на моменти скоростите влизаха малко по трудно и вече съм с нов маховик, притискателен диск, феродов диск, аксиален лагер и семерина към колянов вал, че и тя беше омаслена. Съединителя стана по-лек и започна да отделя доста по-долу. Вече ги няма стърженето и свиренето, но и доста пари изчезнаха от портфейла 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове