Jump to content
Guest furry

Honda Prelude

Recommended Posts

Guest furry

Здравейте,Харесал съм си хонда прелюд 99та или 2000та година 133 коня 2литров двигател (то май други няма) някой има ли поглед върху тая марка, честно казано наи-много ме интересува разхода който дава колата и ако има някакви по специфични неща относно модела нека някой да сподели опита вижданията си щото парите са доста па не ми се ще да се вкарам вътре!много благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Майната

12-13 градско и 8 извънградско до колкото съм запознат, прелюда доста си понагорява

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателя е същия като на прелуд 4ген F20А, този разход съм го извадил от ТУКVerbrauch (90/120/Stadt/ Drittelmix) in l/100km 6.6 / 8.3 / 10.8 / 8.6, но това все пак са заводски данни и трудно се постига такава консумация дори и с нов автомобил, особено със нашите "качествени" :D горива

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С нашите яки задръствания напоследък и с климатика, отива към 14 май. 7.5, около е извънградското. А как ускорява от 120 нататък..... аз имах crx преди, но това няма нищо общо. Единствената ми забележка е към ел.стъклата. Според мен хонда са традиционно слаби в тази част. И на рекса имах проблеми ии тук също, въпреки, че колата е 2001год.!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко корекции:- има още един двигател слаган на това купе- 2.2 Втек- разхода много ме самниава да е над 10-11 в града....баща ми кара Акорд с този мотор и муъ харчи 9 в града.много зависи кой го кара и как го кара,но 13,че чак и 14 е прекалено.то моя 2.2 не харчи толкова.а баща ми си сложи климатик и май си го ползва честичко......иначе успех с избора на колата.иначе от изборените мога да ти кажа само суперлативи относно галанта.незнам това глс кво е,но гаджето на сестра ми си купи такав '98 с 2.5 В6 мотор.жълта кожа вътре,климатроници......верно че струваше 7000евро май обаче колата е неземна.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

малко корекции:- има още един двигател слаган на това купе- 2.2 Втек- разхода много ме самниава да е над 10-11 в града....баща ми кара Акорд с този мотор и муъ харчи 9 в града.много зависи кой го кара и как го кара,но 13,че чак и 14 е прекалено.то моя 2.2 не харчи толкова.а баща ми си сложи климатик и май си го ползва честичко......иначе успех с избора на колата.иначе от изборените мога да ти кажа само суперлативи относно галанта.незнам това глс кво е,но гаджето на сестра ми си купи такав '98 с 2.5 В6 мотор.жълта кожа вътре,климатроници......верно че струваше 7000евро май обаче колата е неземна.....

Ееее, искаш да кажеш, че акорда с 2.0 мотор, гори колкото рекса ми?! Той да няма и животинска тяга тая кола или кара както един приятел- аз вика, карам градско и ми гори 5-6, само че градското му е софия-банкя и обратно. Аз казвам за мойта кола- с 20лв бензин, минавам към 70км. Според мен ако искаш точно прелюд не трябва да търсиш икономия в него. Иначе вземи си CRX- малко харчи наистина! Редактирано от johnyboy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

ми баща ми малко я мъчи колата с ниски обороти ама му харчи под 10.а повярвай ми,неговото градско е градско.баща ми е лекар и като тръгне на адреси се обикаля цяла софия.иначе моя прелюд с 20лв си минавам 100км+ ама гледам да не излизам в задръстванията.аз и нямам много ходене напред назад по работа,затова гледам да карам след 20:00 или по обед.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми баща ми малко я мъчи колата с ниски обороти ама му харчи под 10.а повярвай ми,неговото градско е градско.баща ми е лекар и като тръгне на адреси се обикаля цяла софия.иначе моя прелюд с 20лв си минавам 100км+ ама гледам да не излизам в задръстванията.аз и нямам много ходене напред назад по работа,затова гледам да карам след 20:00 или по обед.

Брях! И то с големите инжектори?! Ми да праим бартер тогава :( п.с. Кога ще се видим, да се похваля и аз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи да се откажа от прелюда .. :( еххххх живот .. някой ден ако не ми дреме толкова колко пари ще давам за бенз ще си взема един прелюд аз ... ей така заради страстта.. значи като цяло всичко води към галанта ... цъ цъ цъсъжалявам чее няма да съм част от хондабг тогава :( живи и здрави всичките относно црхикса много ми е мъничък иначе е сладурскиблагодаря ви на всички

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И другите са добри, но пимисли си добре! Аз бих си купил това което ми е на сърце. Изключваме коли от сорта на 3-4 литра, но все пак... Дугите, които ти сии споменал също са по 2000 и са големи, така че..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само едно имай в предвид - Митсубиши са най-горящи сред японските, така че не чакай чудеса от икономии от галант, особено 2.5!!! Галант имат един двигател 2.4GDI Mivec мисля беше, той е сравнително икономичен но е ужасно капризен към бензините, а се сещаш тук с кави горива се кара.......... скапват ги тия двигатели за броени месеци!!! В крайна сметка - имах до скоро митсубиши колт 1.6 113кс автоматик - добра колица, но ми гореше на бензин и на газ точно колкото сега акорда 2.0 147кс също автоматик, само дето не си спирам изобщо климатроника на гондолата, а мъника митсу си нямаше такава екстра :( Колко ли ще гори галанта??????? :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майна (аз също съм пловдивско чадо:() :( ами сега питам и разпитвам..голямо мислене пада.... най ми е на сърце прелюда няма 2 мнения.... просто от икономическа гледан точка не знам как да постъпя иииии при евентуално АГУ коя ще го понася по-добре .. лошото е май че доста малко хора карат прелюи като че ли не знам..галанта е 2000глс а не 2.5 ... все пак надявам се че ще е по-икономичен илииииии не знам аз ви казвам ще се сбъркам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

галанта 2000 може да много по-куц на вървене и на екстри от въпросния който споменах по-горе.....не знам.....иначе 2.5-цата на моя познат гори 14 май в града и е автомат.той му сложи газова наскоро и е доста доволен между другото....но защо казваш че прелюд-а харчи много?10 литра много ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

prelude в началото на поста ми някой каза че ще гори 13/100 градско което е немислимо за мен..не знам дали прелюда носи и на АГУ.. галанта е 323 коня или 336 нещо такова а прелюда и той е толкова просто не знам хора ужасно е...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

prelude в началото на поста ми някой каза че ще гори 13/100 градско което е немислимо за мен..не знам дали прелюда носи и на АГУ.. галанта е 323 коня или 336 нещо такова а прелюда и той е толкова просто не знам хора ужасно е...

не съм фен на АГУ,просто щото мойта кола е малко специална.иначе при тази цена на бензина май е лудост да караш на него.като гледам и галант-а как си мърка на газ явно е от значение единствено каква уредба ще сложиш и кой ще ти я монтира......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest beneton4o

Здравейте отновоhttp://forums.hondabg.com/style_emoticons/default/#>/smile.gifпремисляйки нещата.. а и както беше написал един човек по-рано в този пост вземи това което ти е на сърце .. мен нещо пак ме дърпа към прелюда......Днес научих нещо обезпокоително за него и бих искал да получа повече информация ако е възможно.Казаха ми че прелюдите имали някакво специфично окачване 60х40 или нещо такова което било правено само за този модел... и при евентуално счупване ремонта бил адски скъп .. казаха ми 10000лв ??? тя колата толкоз бе леле..Има ли такъв момент и до колко са верни думите на този човек.. другото нещо което искам да ви попитам е кои са слабите места на тази хонда (какво най-често се чупи поврежда) тъй като е модел който не се произвежда вече как стои въпроса със резервни части и също така има ли надеждни сервизи в които хората да знаят наистина какво правят?Много ви благодаря

Ами здравей и на теб,отново :P .Части се намират,сервизите (хората),който си разбират от Хонди ,също ги има (в големите градове) ,а за такова счупване не съм чувал :) ,някой друг да каже...макар,че се съмнявам не някой да се е налагало да

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти писах за това "на сърце". Това е моя гледна точка. Относно колата, за да не бъдем голословни ще ви кажа какво четох в статиите на Автопазар. Просто се абонирах срещу 2 кинта и четох на воля. Та за Прелюда пишеше, че наред със здравината, сиреч при правилна поддръжка, двигателя може да изкара без проблем 400 000км преди какъвто и да било сериозен ремонт. Окачването издържало до над 100 000км дори издевателства като нашите пътища. 4WS системата (завиващи задни колела) била сложна но много надеждна и дефектирали такива почти няма. В крайна сметка прелюда се смятал за кола алтренатива на Порше- за хора които нямат толкова пари, но им се кара бърза и качествена кола. За Celica-та пишеше също много хубави неща, даже аз останах с впечатление, че по-добра откъм здравина, но там частите били доста по-скъпи и един по-сериозен ремонт може да озори доста по-състоятелни хора от нас. Иначе ако пипнеш читава toyota или honda не се замисляй според мен! Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest furry

Запомнил съм го това със сърцето :)последният ми въпрос е ..понеже нямам къде да я видя тази кола на живо, има ли място за хората на задната седалка, понеже снощи видях един нисан с 2 врати х100 май се води чиято шофьорска седалка буквално опираше в задната (според мен тая кола е някво недоразумение)? Хондата надявам се е по дълга или? И в крайна сметка остава хорта в германия да ми намерят колица и готовооо :)))))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F20A4
:) Прави са колегите! Относно задната седалка- зависи как си дръпваш предната. Максимално дръпната назад, наистина стига до задната, аз лично така я карам, защото съм висок, пък и рядко карам повече от 3-ма души. Ако искаш да видиш на живо ела ми на гости ако си от Софето :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз съм с 4г. Прелюд и зад мен е АБСУРДНО да седне някой. Дълъг съм да го @$&*. В интерес на истината не съм виждал такава отвътре лично, но доколкото знам пета генерация няма проблем със задните места. Мисля, че отзад могат да се возят 2-ма души сравнително спокойно.

Онзи ден ги сравнявахме и няма голяма разлика. Имам един приятел, който е дребен и казва, че спокойно може да се вози до морето, но наистина мойта седалка опира в задната. Това не пречи и да си я дръпна. Аз и в crx-а съм возил 3-ма отзад :) Редактирано от F20A4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

furry, братче зимах прелюда и не мисли, по-класната кола от изброените е. Аз също се мотах и обикалях какви ли не автокъщи и гледах всякакви коли и стигнах до извода, че мойта кола е хонда (надявам се съвсем скоро да дойде).За разхода почти няма разлика в моделите които си харесал, имал съм мицубиши и си погорваше над 11 градско. Мисля че както караш така ще ти гори.Здравината си зависи от самата кола, но бъди сигурен, че хонда като цяло са доста по-добре от мицубиши. Брат ми има CRX от 84 година и до сега му е сменял само съединителя...Успех:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички,имам един въпрос-имали смисъл да дам 6000лв. за Прелюд 1994г. 2.3и WS (160)без климатик е!?!? И ако има колко горе-доло ще ми харчи:unsure:

Редактирано от The_Visitor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цената май е добра стига да е запазена колата.иначе разхода ще ти се върти около 12.завосо как караш обаче....

Редактирано от prelude

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

Акордеони има и с 1.8 л двигател

Има и с 1.6 :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акордеони има и с 1.8 л двигател

Има и с 1.6 ;)
Точно колеги само че този 115 коня е 1,6 а не 1,8, а бе за пенсионерско каране става не е толкова зле... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...