Jump to content
nikolay.vardolov

Джанти от Honda Odyssey RB1

Recommended Posts

Добро утро колеги. Кахъря се дали да не пробвам да сваля един цол надолу, тоест от 18 на 17 с цел подобряване на комфорта на автомобила. Харесал съм си джанти от Одисей RB1 с размери 5x114.3 17x7JJ et55. Джантите се предлагат с чисто нови зимни гуми Toyo Garit G5 215/45/17. Смятам да изкарам зимата с тези гуми, и след това да взема летни 225/50/17. Въпросът ми е дали джантите ще паснат и дали по-малката шорочина от оригиналните ще е проблем? Знам, че Акорд 8 е с 7.5J джанти, а тези от одисея са 7. Благодаря предварително и приятен ден! (в момента карам с оригинални Type S джанти и гуми 235/45/18) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джанта се пробва на място, като предно колело, заради дебелината на спиците и колко толеранс остава до спирачните апарати! Еднакви ширина и ЕТ не са достатъчен критерий.

Описаните гуми няма да подобрят комфорта защото пак са 45, а понеже са по-тесни, ще намалят и клиренса, което за зимни не е удачно.

За по-добър комфорт е важен и индекс товароносимост, а не си го споменал нито за твоите, нито за новите?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро шофирах един Акорд  Тайп S с 19-ки  като го карах над 400 км (достатъчно да усетя комфорта),докато моя Акорд е с 17-ки 225/50 и да ти кажа почти не усетих разлика в комфорта ,единствената разлика за мен е,че 17-ките се губят в тези големи калници на Акорда и му стоят адски грозно ,поне за мен ,дори сега си търся 18-ки ,че поне малко да му мяза 😆

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цолаж и дизайн на джантите са естетически критерии.

За комфорт и управляемос, както и за субективната "златна среда" между тях значение имат %-ът височина на гумата и особено тегловният и индекс.

Четете "малките надписи"!

При търсене на алтернативни на заводските предписания, се тръгва от външният диаметър на гумата и се импровизира с "калкулатор за гуми".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно е, че с тези гуми няма да се подобри. Казах, че смятам за изкарам зимата с тях и после да ги сменя с високи, защото джантите идват с тях и са чисто нови. Въпроса е дали джантите пасват и дали някой е слагал такива. Благодаря. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...