knight3r 10 #1 Публикувано 8 Октомври, 2022 Добро утро колеги. Кахъря се дали да не пробвам да сваля един цол надолу, тоест от 18 на 17 с цел подобряване на комфорта на автомобила. Харесал съм си джанти от Одисей RB1 с размери 5x114.3 17x7JJ et55. Джантите се предлагат с чисто нови зимни гуми Toyo Garit G5 215/45/17. Смятам да изкарам зимата с тези гуми, и след това да взема летни 225/50/17. Въпросът ми е дали джантите ще паснат и дали по-малката шорочина от оригиналните ще е проблем? Знам, че Акорд 8 е с 7.5J джанти, а тези от одисея са 7. Благодаря предварително и приятен ден! (в момента карам с оригинални Type S джанти и гуми 235/45/18) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #2 Отговорено 8 Октомври, 2022 Джанта се пробва на място, като предно колело, заради дебелината на спиците и колко толеранс остава до спирачните апарати! Еднакви ширина и ЕТ не са достатъчен критерий. Описаните гуми няма да подобрят комфорта защото пак са 45, а понеже са по-тесни, ще намалят и клиренса, което за зимни не е удачно. За по-добър комфорт е важен и индекс товароносимост, а не си го споменал нито за твоите, нито за новите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #3 Отговорено 8 Октомври, 2022 Наскоро шофирах един Акорд Тайп S с 19-ки като го карах над 400 км (достатъчно да усетя комфорта),докато моя Акорд е с 17-ки 225/50 и да ти кажа почти не усетих разлика в комфорта ,единствената разлика за мен е,че 17-ките се губят в тези големи калници на Акорда и му стоят адски грозно ,поне за мен ,дори сега си търся 18-ки ,че поне малко да му мяза 😆 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #4 Отговорено 8 Октомври, 2022 Цолаж и дизайн на джантите са естетически критерии. За комфорт и управляемос, както и за субективната "златна среда" между тях значение имат %-ът височина на гумата и особено тегловният и индекс. Четете "малките надписи"! При търсене на алтернативни на заводските предписания, се тръгва от външният диаметър на гумата и се импровизира с "калкулатор за гуми". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
knight3r 10 #5 Отговорено 11 Октомври, 2022 Ясно е, че с тези гуми няма да се подобри. Казах, че смятам за изкарам зимата с тях и после да ги сменя с високи, защото джантите идват с тях и са чисто нови. Въпроса е дали джантите пасват и дали някой е слагал такива. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове