honda_ks 13 #1 Публикувано 28 Септември, 2022 Здравейте, имам странен шум в двигателя наподобяващ слабо чукане след пускане на климатика, когато колата работи на място и е така от години. Като спра климатика шума изчезва, пусна ли го започва, но не всеки път. Не е от компресора, защото го смених с нов - оригинален, но шума си остана. Ревизирах и генератора с нови лагери и реле за регулуране на напрежението. Двигателят е напълно обслужен преди 5 хиляди километра. Не шуми от към ролките. Някой да има идея къде да насоча вниманието си? Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 287 #2 Отговорено 28 Септември, 2022 Перките към радиаторите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 13 #3 Отговорено 28 Септември, 2022 Перките към радиаторите Не е от там. По-скоро е от двигателя. Като се натовари от компресора и започва този шум. Направи ми впечатление, че когато форсирам на място с включен климатик, при всяко форсиране чувам съединителя на компресора да зацепва с характерно единично чукане, което ми се струва по-силно като звук от предходния компресор. Не знам до колко е нормално да зацепва при всяко форсиране. Шумът обаче за който говоря е като тракане на дизелов двигател и ми е трудно да го локализирам - като че ли е около горната част на двигателя. Дали може да шуми така от PCV клапана? Чета, че потенциален източник на шума може да е PCS Valve - Purge control solenoid? Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове