dganchev 0 #1 Публикувано 3 Август, 2022 Здравейте, реших да се обърна да питам някой тук. От скоро съм притежател на Хонда Сивик 1.8i 2010 година, та направо към проблемът, наскоро влязох е една много дълбока дупка, дясна предна гума, гумата веднага се спука, смених я и веднага ми се появи съобщение на таблото проверете налягането в гумите. Оттогава колата мина ремонт, смених гумата, 2-та амортисьора смених, но това съобщение на таблото продължава да стои, от сервиза казаха, че ни би трябвало да го има понеже винтилите били обикновени и нямали датчици, но съобщението си е там постоянно и ме изнервя, а преди да спукам гумата го нямаше. Някой да ме посъветва нещо ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1671 #2 Отговорено 3 Август, 2022 (Редактирано) Здравей, Попадала ми е информация, че системата за предупреждение за спадане на гумите (tyre deflation warning system) на някои по-нови Civic 8g, като твоята, не измерва или изчислява действителното налягане на гумите. Тя работи, като сравнява въртенето на колелата едно спрямо друго - използвайки ABS/VSA сензорите на всяко колело. Т.е., това е индиректен TPMS (tyre pressure monitoring system). Бих насочил търсенето си в тази посока. Редактирано 3 Август, 2022 от emod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #3 Отговорено 4 Август, 2022 Не знам, как е при 8-ма, но при 9-а лампата ми светна заради различно налягане в гумите. Изравних налягането, рисетнах системата и всичко заспа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dganchev 0 #4 Отговорено 4 Август, 2022 Ресетнах го и изчезна съобщението. Мерси много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове