Jump to content
emonai

автокаско

Recommended Posts

Здравейте, опитах с разни калколатори да проверя колко струва пълно автокаско на Honda jazz 2009, но не успях. Та питам, колко струва застраховката на джазката, ако някой е правил скоро? Благодаря Ви!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

  Дори и някой да ти отговори с точна сума  не мисля ,че би било миродавно. Най добре е да се консултираш с различните компании и да вземеш точна оферта.  Мисля,че е сбор от няколко фактора. Сега погледнах моята при застрахователна сума 12500лв каското към ДЗИ е 684 лв,като и гражданската ми е от там и ползвам отстъпка като редовен клиент-от доста години си застраховам колите при тях и процента идва около 5.5.

   Винаги застраховката е  на минималната сума според  оценката на колата. 

  За сравнение (колата я имам от година) като я купих е била застрахована в Армеец. Мисля че сумата беше пак подобна, но предишните собственици не бяха завеждали никакви щети в годините и са трупа ли отстъпка. Като я взех беше още с активно каско и заведох почти всички детайли без заден капак и таван и ми я  боядисаха по каско цялата-без заведеното. Съответно и Каското ми скочи на 880 лв (при стойност 13900 лв преди година) и аз се прехвърлих в старата компания и каското ми дойде на 770 лв за същата стойност.  Така че най добре е сам да провериш спрямо сумата на която искаш да застраховаш. 

Редактирано от pet71

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, вероятно зависи от цената, за която искате да я застраховате - стига застрахователната компания да ви позволи да си изберете застрахователна стойност. Също има значение дали ще ползвате т.нар сервиз или обезщетение - тоест предпочитате да я водите в сервиз, който после се оправя със застрахователя, или пък искате я ремонтирате където решите и после искате застрахователят да ви покрие разходите. И двата варианта имат плюсове и минуси и има изписано доста по статии и форуми.

 

Нашата Honda Jazz 2009 я взехме тази година и я застраховахме в ЕвроИнс за стойност 7000 лв, с доверен сервиз, като това струва 460 лв - включва премията и данъка. 

Можете да отидете в няколко застрахователни компании, които предпочитате, и да поискате оферта, без това да ви задължава с нещо.

Редактирано от bobbyp

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...