emonai 48 #1 Публикувано 23 Юли, 2022 Здравейте, опитах с разни калколатори да проверя колко струва пълно автокаско на Honda jazz 2009, но не успях. Та питам, колко струва застраховката на джазката, ако някой е правил скоро? Благодаря Ви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #2 Отговорено 23 Юли, 2022 (Редактирано) Дори и някой да ти отговори с точна сума не мисля ,че би било миродавно. Най добре е да се консултираш с различните компании и да вземеш точна оферта. Мисля,че е сбор от няколко фактора. Сега погледнах моята при застрахователна сума 12500лв каското към ДЗИ е 684 лв,като и гражданската ми е от там и ползвам отстъпка като редовен клиент-от доста години си застраховам колите при тях и процента идва около 5.5. Винаги застраховката е на минималната сума според оценката на колата. За сравнение (колата я имам от година) като я купих е била застрахована в Армеец. Мисля че сумата беше пак подобна, но предишните собственици не бяха завеждали никакви щети в годините и са трупа ли отстъпка. Като я взех беше още с активно каско и заведох почти всички детайли без заден капак и таван и ми я боядисаха по каско цялата-без заведеното. Съответно и Каското ми скочи на 880 лв (при стойност 13900 лв преди година) и аз се прехвърлих в старата компания и каското ми дойде на 770 лв за същата стойност. Така че най добре е сам да провериш спрямо сумата на която искаш да застраховаш. Редактирано 23 Юли, 2022 от pet71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobbyp 2 #3 Отговорено 10 Август, 2022 (Редактирано) Здравейте, вероятно зависи от цената, за която искате да я застраховате - стига застрахователната компания да ви позволи да си изберете застрахователна стойност. Също има значение дали ще ползвате т.нар сервиз или обезщетение - тоест предпочитате да я водите в сервиз, който после се оправя със застрахователя, или пък искате я ремонтирате където решите и после искате застрахователят да ви покрие разходите. И двата варианта имат плюсове и минуси и има изписано доста по статии и форуми. Нашата Honda Jazz 2009 я взехме тази година и я застраховахме в ЕвроИнс за стойност 7000 лв, с доверен сервиз, като това струва 460 лв - включва премията и данъка. Можете да отидете в няколко застрахователни компании, които предпочитате, и да поискате оферта, без това да ви задължава с нещо. Редактирано 10 Август, 2022 от bobbyp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове