vdon 19 #1 Публикувано 12 Юли, 2022 Здравейте колата е Honda crv 99г. Автоматик 128кс. Започна да губи обороти на газ и на празен ход да гасне. На бензин не го правеше. Светна чека изгасих и запалих и не е е съветвал след това. Днес чека светна и на бензин като запалих колата и включих на директна. Колата запали и държеше под 500 оборота и все едно ще угасне. Реших да проверя грешката с кламерче преди да я изчистя с бушона на радиото. Три бавни мигания и после пауза и пак три мигания бавни и така си го повтаря. Според мен е грешка 3 която пише че е Map сензор. Какво трябва да се направи от тук нататък Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #2 Отговорено 12 Юли, 2022 (Редактирано) Прочети грешката с диагностика,ако е мапа вземи някой втора употреба и тествай. Според мен трябва да се почисти дросела и прилежащите термоклапън и IACV. Има теми в раздела как сгава. Редактирано 12 Юли, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vdon 19 #3 Отговорено 12 Юли, 2022 Довечера ще сменя дросела заедно с мапа и всичко по него. Имам такъв резервен и ще пиша после. Но след като изчистих грешката - сега си върви нормално и държи обороти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vdon 19 #4 Отговорено 14 Юли, 2022 Здравейте, от резервния дросел свалих map sensor и замени моя на колата. Сега втори ден колата се оправи. Оборотите на колата станаха стабилни и при студен и при загрял двигател. Чека вече не светва. Както и грешка не дава, при проверка с кламер 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове