kossta 4 #1 Публикувано 14 Май, 2022 Здравейте , купих си Джаз 2010г.на 170 хиляди.Минах 2500км ,колата харчи 4,7 извън градско,за момента не харчи масло и двигателят пее абе много съм доволен.Въпросът ми е ,трябва ли да се регулират клапаните при положение че не тракат, не харчи масло и дава супер разход на бензин?Сменил съм масла филтри и свещи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #2 Отговорено 14 Май, 2022 Добре е да ги провериш след като не се знае кога последно са правени.А то може и никога да не са регулирани.За 50-60лв. не си струва риска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #3 Отговорено 14 Май, 2022 (Редактирано) А какво може да стане,стах ме е да не я развалят,щото сега мърка.Парите не са проблем Редактирано 14 Май, 2022 от kossta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1547 #4 Отговорено 15 Май, 2022 (Редактирано) @kossta Тракането не е признак за нужда от регулиране,а харченето на масло е вследствие на липса на регулиране. Заповядай това са стойностите по твоето ръководство,като ги знаеш и ти няма как да стане фал. https://omanual.ru/Honda/Jazz-Fit/2/ru/html/000000000001115.html Това е обслужване което е нужно страх те е да не ги развалят, а като затегнат и доведат до ремонт на главата. Има сервизи в София писано е за тях,на които може да се довериш,щом колата се кара на бензин интервала за проверка е по-голям при тези на газ. Редактирано 15 Май, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kossta 4 #5 Отговорено 15 Май, 2022 Много благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове