bhop9696 2 #1 Публикувано 1 Май, 2022 Здравейте колеги здобих се със Црв-2 генерация Внос от Италия за мой късмет и колата няма абсолютно никаква ръжда отдолу е чиста но е била гаражна та въпроса ми е понеже аз нямам гараж и ще си седи на вън, искам да запазя купето отдолу максимално дълго време обадих се на няколко места тенекиджии бояджии и.тн. и попитах колко ще ми струва колата да се напръска отдолу с някаква защита антикор или боди кит (това дето става като каучук гуменото покритие) и най евтината цена която чух беше 500 лв при което си казах тези хора са луди и реших да споделя тук във форума.. Има ли някой колега който се е захванал сам да я свърши тая работа аз мисля преди да дойде зимата да я кача на подемник да я измия едно хубаво с водоструйка после да я мина с обезмаслител след което да се изсуши и да взема 6,7 флакона антикор и да си я напръскам сам какво мислите или ако има човек от варна който ще ми свърши професионална работа но на приемлива цена споделете, Благодаря за отделеното време ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #2 Отговорено 2 Май, 2022 Аз, като купих моята, направих точно същото( колата идваше от датското крайбрежие, и си имаше вече ръждиви петна) ... Купих четири различни,, химикала"-и пръсках навсякъде до където можех с тръбичките да достигна...! 🙋♂️🤷♂️🤫 И по веднъж в годината, когато я вдигна поглеждам и донанасям по някой слой. За това лято съм приготвил вече,, ваксата"..... Но, всеки според кисията си🤷♂️ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #3 Отговорено 2 Май, 2022 @bhop9696 най добре ще е сам да се справиш. Едва ли бояджия ще му се занимава, а и ще я претупа . .Моята я правих сантиметър по сантиметър, но имаше малко ръждички. Използвах двукомпонентен грунд (върху обработената ръжда) отгоре шегрен и полиуритан разреден с бензин за нанасяне с четка. Наблюдението ми обаче е ,че след известно време полиуритана и битума изсъхват и се понапукват, което е предпоставка за задържане на влага. Може би по удачно е на гумена основа.-мое мнение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bhop9696 2 #4 Отговорено 3 Май, 2022 Няма да се занимавам с бояджии колеги ще почакам някой слънчев ден до края на септември ще я свърша работата сам, обмислям да я измия хубаво отдолу да я обезмасля и след това видях в гарвана предлагат боди кит за шаси и калници, става твърда гума, ще я мина цялата от долу само ще облепя изпускателната система друго всичко ще пръсна надявам се ,че е добра идеята ми! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове