Jump to content
bhop9696

Защита на купето отдолу против корозия и ръжда

Recommended Posts

Здравейте колеги здобих се със Црв-2 генерация Внос от Италия за мой късмет и колата няма абсолютно никаква ръжда отдолу е чиста но е била гаражна та въпроса ми е понеже аз нямам гараж и ще си седи на вън, искам да запазя купето отдолу максимално дълго време обадих се на няколко места тенекиджии бояджии и.тн. и попитах колко ще ми струва колата да се напръска отдолу с някаква защита антикор или боди кит (това дето става като каучук гуменото покритие) и най евтината цена която чух беше 500 лв при което си казах тези хора са луди и реших да споделя тук във форума.. Има ли някой колега който се е захванал сам да я свърши тая работа аз мисля преди да дойде зимата да я кача на подемник да я измия едно хубаво с водоструйка после да я мина с обезмаслител след което да се изсуши и да взема 6,7 флакона антикор и да си я напръскам сам какво мислите или ако има човек от варна който ще ми свърши професионална работа но на приемлива цена споделете, Благодаря за отделеното време ! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, като купих моята, направих точно същото( колата идваше от датското крайбрежие, и си имаше вече ръждиви петна) ... Купих четири различни,, химикала"-и пръсках навсякъде до където можех с тръбичките да достигна...! 🙋‍♂️🤷‍♂️🤫 И по веднъж в годината, когато я вдигна поглеждам и донанасям по някой слой. За това лято съм приготвил вече,, ваксата"..... 

Но, всеки според кисията си🤷‍♂️

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bhop9696 най добре ще е сам да се справиш.  Едва ли бояджия ще му се занимава, а и ще я  претупа .

.Моята я правих сантиметър по сантиметър, но имаше малко ръждички. Използвах двукомпонентен грунд (върху обработената ръжда) отгоре шегрен и полиуритан разреден с бензин за нанасяне с четка. 

    Наблюдението ми обаче е ,че след известно време полиуритана и битума изсъхват и се понапукват, което е предпоставка за  задържане на влага. Може би по удачно е на гумена основа.-мое мнение. 

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се занимавам с бояджии колеги ще почакам някой слънчев ден до края на септември ще я свърша работата сам, обмислям да я измия хубаво отдолу да я обезмасля и след това видях в гарвана предлагат боди кит за шаси и калници, става твърда гума, ще я мина цялата от долу само ще облепя изпускателната система друго всичко ще пръсна надявам се ,че е добра идеята ми! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...