жоро123 18 #1 Публикувано 28 Април, 2022 Здравейте колеги, преди да пиша прерових всичко и не открих такъв проблем разискван тук. Затова ще съм ви благодарен,ако помогнете. Колата е ЦРВ 3, 2010, 2.0, бензин,АТ. Проблемът възникна от няколко дни, при завъртане на ключа в контакта, точно преди да стартира двигателя се чува едно "дззззт" и чак след това двигателя стартира. Шумът се чува някъде около волана отдолу. Този проблем не се проявява всеки път,ако отида на майстор може и да не се чуе, затова се обръщам към вас за помощ и насоки за ремонт. Благодаря предварително на отзовалите се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #2 Отговорено 30 Април, 2022 Да разбирам ли, че ако завъртиш ключа"на контакт" не се чува този шум? Само при позиция палене? Питам понеже има си шумове от навигацията преди палене и от електрониката лек шум, като си прави самодиагностика/ ако мога така да се изразя/.Всичко изчезва в рамките наняколко секунди! Поне при мен е така! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро123 18 #3 Отговорено 15 Май, 2023 (Редактирано) Не е от самодиагностиката, по скоро ми мяза на слаба връзка или проблем с някой ел. елемент Редактирано 15 Май, 2023 от жоро123 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dani73 1 #4 Отговорено 8 Юли, 2023 имаш проблем с клемореда на ключа. смени го и проблема ще изчезне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nano 6 #5 Отговорено 25 Юли, 2023 (Редактирано) Извинявам се,че ползвам темата на колегата, но понеже и при мен има проблем с паленето моля за съвет. Понякога, при първото палене сутрин започва да мига чека и двигателя не работи на 4 цилиндъра. Ако загасне остават грешки за мисфайър на 3ти и 4ти цилиндър, но след повторно палене работи нормално. Ако не загасне след известно време двигателя почва да работи нормално и чека изчезва. И в двата случая рестартира мултимедията все едно не достига ток. Смених акумулатора и бобините, свещите са иридиеви Денсо на 15-20 Ккм., обслужих динамото и не знам вече какво да направя.Имам ГазИтали, което е свързано директно към ОБД. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея от какво може да е моля помагайте. Редактирано 25 Юли, 2023 от Nano Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
filikon68 0 #6 Отговорено 26 Юли, 2023 Здравейте колеги, става въпрос за Honda дизел 2009 получава се следния ефект, при даване на контакт на таблото не светва нищо, като завъртя ключа докрай и го задържа колата пали,щом го отпусна изгасва.Някой с подобен проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове