veselinj 2 #1 Публикувано 7 Април, 2022 Здравейте колеги.имам проблем с мойта хонда сивик 8 1.8 бензин 2006г.свети ми abs i vsa на таблото.След диагностика ми излиза проблем с заден десен датчик.Смених датчика но проблема остана ,пак стойностите на колелото са 0,0 при обороти.Проверих инсталацията,с всичко е ок.съмнявам се в модула на ABS .въпроса ми е ако взема втора ръка трябва ли да се конфигурира към колата или само се сменя.говорим за модул от същия модел бензин 1.8 и тн.моля за съдействие ако някой знае,благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #2 Отговорено 7 Април, 2022 Само сменяш, но гледайте номерата на модулите да са еднакви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veselinj 2 #3 Отговорено 7 Април, 2022 57110-SMG-E030-M1 нали за този номер говорим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #4 Отговорено 8 Април, 2022 Да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2828 #5 Отговорено 8 Април, 2022 Гривната на главината (зъбчатестата така да се каже), чисти ли я? Да не би да е с полепнала кал или мърсотия и да лъже датчика? Другото, което трябва да се провери, е за окислени клеми в буксите към датчика и към модула на ABS. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #6 Отговорено 8 Април, 2022 На този модел си е проблемен модула на АБС-а и често дава фира. Принципно започва да потъва педала, като симтом за проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veselinj 2 #7 Отговорено 16 Май, 2022 На 8.04.2022 г. at 21:44, policeman написа: На този модел си е проблемен модула на АБС-а и често дава фира. Принципно започва да потъва педала, като симтом за проблем. да .завъртях задните датчици -диагностиката и пак същото.проверих инсталацията от датчика до ABS-всичко е ОК.Накрая смених ABS модула със същия номер и всичко си дойде на място.все пак благодаря.Накратко-1завъртете проблемния датчик с съседния зрез мост от две по дълги кабелчета и проверете с диагностика дали данните се променят-ако не проверете инсталацията с мултицет от датчик до буксата на ABS и чак тогава купувайте части ,датчик абс или... поздрави 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitaka9403 0 #8 Отговорено 3 Юли, 2022 На 16.05.2022 г. at 19:55, veselinj написа: Здравейте колеги и моята хонда от вчера взе да свети ABS и VSA. След запалването няма проблеми и след известно каране святкат.Не ми потъва педала натискам рязко спирачки работи си ABS. Не съм я закачал на диагностика във Вторник ще я карам. Но все пак някой ако е имал подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове