Kalin S 133 #1 Публикувано 19 Март, 2022 Здравейте на всички във форума. Нов съм във форума буквално вчера се регистрирах, а моят Акорд го купих миналата седмица. Направих този избор, защото досега карах дизелови автомобили и исках нещо здраво, непретенциозно, и опростено от към демпферни съединители, турбини, дюзи и т.н. Затова и намерих точно това, което търсех Accord 7gen Type S седан 2.4 бензин с ръчни скорости фейс. Внос от Швейцария. За две седмици впечатленията ми от колата са много добри. Върви много добре и на моя стил на каране ми дава разход около 7.5 - 8л./100км. Надявам се да съм направил правилния избор. 10 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 155 #2 Отговорено 21 Март, 2022 Да ти е честита и със здраве да си я караш ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #3 Отговорено 21 Март, 2022 Благодаря колега. Да сме живи и здрави и само безаварийни километри пожелавам на всички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #4 Отговорено 4 Януари, 2023 Честита нова година колеги!!! Да сме живи и здрави всички! Откакто се сдобих с тази невероятна кола минаха вече 10 месеца и навъртяни 13300 км точно, което не е много, но на мен ми е напълно достатъно, за да изкажа чисто и искренно мнение за нея. Така си паснахме взаймно, че към днешна дата не мога да изкарам и ден без нея (пробвах ама не стана найстина). Това е единствената кола от която не мога да искам нищо ама абсолютно нищо повече. Както споменах по-нагоре предишните ми 2 коли бяха Пежо 307 2.0HDI 136к.с. и паралелно с него Пежо 407 2.0HDI 136к.с., но как да кажа с Хондата беше взаймно привличане. Сравнение между Хондата и предишните е земя и небе нищо общо помежду си буквално. Акорда 7 ген го харесвах от много много отдавна, но не съм си и представял, че някога ще мога да го имам найстина. И така се стекоха обстоятелствата, че мечтата стана реалност. Затова хора никога не спираите да вярвате, защото не се знае утрешния ден какво ще ви предложи. Съдбата си знае най-добре работата. Не съм си и представял, че някога ще имам допир да тази кола, но ето на. На тази снимка си тръгвам от паркинга на КАТ София област вече с номера както си трябва. Такъв сняг ме валя тогава, че не е истина, а количката горката с летнитния сетъп гуми и джанти. Това точно на 07.03.2022г. Тук вече се прибрахме блогополучно . И се започна едно разглеждане, опознаване абе страшна работа направо. Състави се списък с нещата за обслужване и смяна по приоритет. На първо време масла и филтри задълже и 2 нови крушки OSRAM D2S Xenarc, че дясната светеше обаче жужеше вътре като ято стършели . Последва смяна на летния сетъп със зимния пак на оригинални Хонда джанти с гуми Michelin Alpin 6 (досега не бях карал с такива зимни гуми и останах доволен от тях ). При размяната на гумите се оказа че трябва да мине сходимост на предницата, защото летните гума отвътре бяха на конци, но нали е със спортно окачване и въобще не ги видях докато не ги свалих. И хайде края на март направо чисто нови гуми UNIROYAL RAINSPORT 5 последния модел. След това по някое време влезе за фолиране с LUMAR 5% пропускливост (най-яката възможна тъмница) и се получи уникално, защото е черна и просто задницата се сля в едно. Естествено при Румен в Protint. В периода от Април до към Август 2022г. се занимавах с дребни, но дразнещи неща като: - Липсващи щипки по корите и праговете отдолу. - Счупено шофьорско огледало което се оказа пълен китайски боклук и съответно заменено с оригинално фейсово такова. - Неработеща подсветка на радиото - решено след презапояване на два резистора. - Неработещи задни стъкла - решено със смяна на четките на моторчетата - Неработещи задни спирачни апарати и свършили дискове съответно - решено с ремонт на апарати, нови дискове, накладки и течност - Теч от лагера на хидравличната помпа - решено с обслужване на хидравличната помпа и нова течност - Разчекната задница - решено с направа на раздвижни носачи Въпреки че се занимах с толкова много неща на пръв поглед, никога не изгубих вяра в колата, колкото и трудности на излизаха. Все едно се познаваме цял живот като добри и верни приятели, които не си обръщат гръб един на друг независимо от всичко. Просто имаше нужда от помощ и постягане, а кой друг ще се погрижи най-добре за нея освен аз. Във връзката между водача и автомобила трябва да има едно взаймно уважение и нещата стоят така, че ако се отнасяш с автомобила както трябва и той ще ти отвърне със същото. Някога през Август месец реших, че е време да й погледна клапаните в какво състояние са. Оставих я цяла нощ в гаража, за да е напълно студена и на следващата сутрия я отворих. Направих си реглаж на клапаните (Всмукателни - 9' Изпускателни - 11') След това с жена ми и детето направихме една почивка по нашето черноморие малко над 1000 км изминати, багажника до капака пълен и на отиване разход с климатика и по всички ограничения - 6,5л, а на връщане пак същата схема багаж, климатик, ограничения - 7,4л. заради наклона на пътя навръщане. Колата се кара само на бензин АГУ няма и няма и да има. Скоро я брандирах както си трябва вече с клубните поставки за номерата и стикери на Accord Team Bulgaria Ааааа маслото от снимката след броени дни ще захрани сърцето на звяра И тук споделям, че има разход на масло, което е нормално все пак (ако няма разход на масло значи не се кара ) 150-60 мл. на 1000-1100км Последното нещо, което обслужих буквално преди новата година е стартера Към днешна дата черното зверче изглежда така И така отплеснах се с тези преживявания, но те са част от ежедневието и не може без тях. Най-важното което искам да кажа е, че това е кола която въднъж влязла ти в ума и най-вече в сърцето няма излизане оттам по никакъв начин. Не я сменям за абсолютно нищо и имам намерението да сме си много дълго другари в добро и лошо. Вече знам какво е да притежаваш Японски Самурай здрав и надежден и да знаеш, че където си тръгнал ще стигнеш и ще се и върнеш. С черното зверче си паснахме от пръв поглед и най-важното то на моя нрав, а аз на неговия буен нрав. Пожелавам ви да сте здрави и много щастливи през новата 2023г.! Винаги следваите мечтите и целите си даже и да е трудно, в един момент просто се случват хубавите неща. Винаги напред и нагоре! Поздрави на всички да сте здрави! 4 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6061 #5 Отговорено 4 Януари, 2023 Адмирации за романтичното, но и информативно съдържателно описание! Да си жив и здрав + семейството, а колата само радости да ти носи. Добър модел е, а болежките са тук-таме от ЕГН-то и, и от досегашната поддръжка, но като ги "изчистиш" - ще леете акорди в дружен глас. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #6 Отговорено 4 Януари, 2023 Благодаря ти от сърце колега ceco_accord! Пожелавам същото и на теб и цялото ти семейство да сте живи и здрави! Синът ти има най-добрия учител и житейски водач в твое лице! Много се радвам на твоите постове в темите и винаги ги следя с интерес. Особено интересна е темата "Радост и тъга". Адмирации имаш и от мен! Много се кефя как си съхранил и се радваш искренно на Японската красива легенда на колела - "Legend"-а. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6061 #7 Отговорено 4 Януари, 2023 (Редактирано) Off Topic За Сивика му ще отворя нова тема, защото там е "джоб без дъно". Под секрет ще ти кажа че му взех тази "кофичка" просто да посвикне с трафика и ошлайфа уменията си, но сърце не ми даде да я държа в досегашното и немилостно състояние. Кола не ме е оставяла, защото и аз нея не съм. Тук не е като "докато смъртта ни раздели", а докато е взаимно. Редактирано 4 Януари, 2023 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #8 Отговорено 4 Януари, 2023 Off Topic Сивика също го следя изкъсо. За първа кола е идеална, непретенциоцна, здрава и не е скъпа за обслужване. А това, че сърцето ти не е дало да я държиш така много добре го разбирам, защото и аз съм същия немога да оставя нещо което има нужда от ремонт или обслужване проста така. Побърква ме! преди 27 минути, ceco_accord написа: Кола не ме е оставяла, защото и аз нея не съм. Тук не е като "докато смъртта ни раздели", а докато е взаимно. А ето това е нещото, което споменах по-горе. Чиста истината много точно казана! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lubo.7 0 #9 Отговорено 25 Юни Super!!!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове