babsss 0 #1 Публикувано 10 Март, 2022 Здравейте колеги преди 6000км смених масла и филтри и миналия ден ми светна лампичката, че нямам масло беше под минимума. Въпроса ми е нормално ли е това да се случва? Случвало ли ви се е и ако да, ако можете да споделите мнение ще съм благодарен. Карам с масло 0 на 30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thelastbonbona 69 #2 Отговорено 10 Март, 2022 Аз също карам с 0w30 и нямам грижи, от смяна до смяна си седи в границите.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #3 Отговорено 11 Март, 2022 И аз карам с Кастрол Едж 0W30. Когато го сменях на 10000 км или една година (което се случи първо) бях забелязал, че колата гори около 700-800 мл между смените. След това започнах да го сменям на 6 месеца и спрях да доливам. Един литър на 6000 км пробег си е множко, освен ако не я караш само на магистрала с над 130-140 км/ч, защото аз забелязах, че при мен в такъв режим започва да гори масло. Обяснявам си го с по-натоварения режим на турбината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове