Jump to content
hoooodyhoooooo

Въпросителен относно поставяне на нави в 7-ма фейс с GROM

Recommended Posts

Привет, форум, не съм писал от отдавна, но понеже ми престои процедура преминаване от нормална аудиосистема на седма генерация фейс към навигация от англичанка-донор. Колата е бензин двойка автомат. 

Въпросът ми се изразява в това, че не съм сигурен дали в новата система е предвидено място за този GROM. Питам, понеже при обикновената система си се ползва порта за чейнджър, както е показано в тази статия за инсталация: https://www.driveaccord.net/threads/grom-audio-usb-ipod-aux-and-bluetooth-interface-install-and-review-for-7th-gen-accord.60415/

Koйто не е запознат (направо си я рекламирам) и е с iphone (и с андроид работи, но просто с iphone нищо не работи по-добре от това) системата позволява да се лъже плеъра, че е вързан чейнджър, да ти зарежда телефона, да пуска музика по кабел за данни, да се върже bluetooth и да се сложи микрофон, като контролът на бутоните на таблото запазва цялата си функционалност. 

Сега, въпросът е следният - за конвертиране ще са ми нужни цял комплект неща, които вече са осигурени. Това са плейър, дисплейче отгоре, dvd и тям подобните, gps aнтена, bluetooth няма да се добавя (то май и не може), защото GROM си има. 
Та, въпросът ми е - предвидена ли е в тези модели с навигация букса за CD changer - сигурно е, но въпросът е - той може ли да се изключи от уравнението, като включа само GROM? Moже ли да се направи някакъв бридж между двете, така че да си запазя GROM-a активен? Ако пусна навигацията, спира ли ми музиката - тоест, накъде ще се руутне звука (не че ще я ползвам толкова с телефони, но се замислих и над това). Този извод на самия юнит с усилвателя ли е или отива нанякъде (примерно, да излиза през dvd-то). Идеята на цялата манипулация също така има главна цел да позволи монтиране на оригинална камера за заден ход, а и да рефрешне визията на автомобила една идея. Пък и просто мерак. 

Ще се радвам, ако колеги, които са го правили (има няколко) с grom, yatour, carlink и тн ми споделят опита си с, пак повтарям, инсталация на нави. 

Благодаря предварително и се надявам темата да е интересна за повече хора. 

Поздрави, 

Миро

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен, че разбрах, но ще пробвам.

 

Преди 2 часа, hoooodyhoooooo написа:

предвидена ли е в тези модели с навигация букса за CD changer

 

Има си. Аз ползвах XCarLink на седмИцата си и успешно го прехвърлих, когато преминах от префейс към фейс навигация.

 

Преди 2 часа, hoooodyhoooooo написа:

Ако пусна навигацията, спира ли ми музиката - тоест, накъде ще се руутне звука

 

Тя навигацията не говори през цялото време. Музиката си върви, а когато навигацията има да каже нещо, я намалява, и когато приключи пак я увеличава.

 

Преди 2 часа, hoooodyhoooooo написа:

Този извод на самия юнит с усилвателя ли е или отива нанякъде

 

На главното устройство (телевизора) е, не на ДВД-то. Входът за камерата е на ДВД-то.

 

Преди 2 часа, hoooodyhoooooo написа:

Moже ли да се направи някакъв бридж между двете, така че да си запазя GROM-a активен?

Едновременно истински допълнителен чейнджър и емулатор надали могат да се ползват. Емулатора имитира точно това - допълнителен чейнджър.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хиляди благодарности за отговора, точно това ме интересуваше. С малко ровене по обяви, едни руски форуми и най-вече темите от този форум си отговорих на повечето въпроси, но предпочитам да питам пред старило - патило. В такъв случай не виждам проблем за конверсията от опитен човек от форума. Знам, и че са ми много хаотични въприсите, радвам се, че си сортирал най-важното от словоизлиянията. 

Сетих се да питам и още нещо - понеже колата рязко става така от нормална система към премиум саунд, има ли възможност да се свържат и колони отзад на двете задни врати (за момента имам отпред две пищялки, долу на вратите 2 и отзад на кората 2)? А също така бях мернал някъде, че има субууфер, който може да е в играта с премиум саунд, къде му се пада мястото и то предвидено ли е на кола без него? 

Благодаря предварително, 

И поздрави пак, 

Миро

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 6 часа, hoooodyhoooooo написа:

бях мернал някъде, че има субууфер

Зависи комби или седан. Комбито има суб в багажника, докато на седана ролята на субуфер играят елипсите на задната кора. От контекста разбирам, че си със седан.

 

За връзване на колони в задните врати не мога да кажа, но ми се струва потенциален проблем, ако не си с премиум саунд, защото доколкото ми е известно, там звукът от аудиото преминава и през външен еквилайзер/усилвател.

 

Не на последно място и колоните са различни - на непремиум са Matsushita, докато на премиум са Pioneer.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам, страшно ти благодаря отново. Да, седан е колата, и въобще не се бях замислил, че може да има разлика в колоните. Ами явно или ще ги сменя и колоните като е тръгнало, или ще видя дали може да се изолира/извади външния усилвател, за да излиза звука директно от премиум саунда. Или пък ако колоните са на същите омове и няма грижи, връзвам ги и да си дрънчи така :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да пиша пак по темата - доколкото гледам схемата, CD changer-a е вграден в head unit-a, дефакто бялата букса. Явно тази букса се ползва, та се чудех дали няма как да съвместя двете - намерих в aliexpress някакви Y-cable преходници, които да позволяват връзката на (все едно) допълнителен чейнджър, какъвто дефакто е GROM USB 3.0. Някой знае ли къде в БГ може да се открие такъв кабел? Благодаря предварително. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...