edmondko 7 #1 Публикувано 21 Февруари, 2022 На загрят двигател 2.2 дизел около 15мин се появява бял пушек от дясно на двигателя, има миризма но не съм сигурен 100% дали е на нафта. След няколко минути спира да пуши. Случвало се е и преди сега успях да го снимам някакви идеи от къде може да се появява този пушек? https://youtu.be/oh-X2sjU73o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #2 Отговорено 21 Февруари, 2022 31 minutes ago, edmondko said: На загрят двигател 2.2 дизел около 15мин се появява бял пушек от дясно на двигателя, има миризма но не съм сигурен 100% дали е на нафта. След няколко минути спира да пуши. Случвало се е и преди сега успях да го снимам някакви идеи от къде може да се появява този пушек? https://youtu.be/oh-X2sjU73o Виж тази тема какво се случи при мен има и клипче - смяна на ЕГР тръба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edmondko 7 #3 Отговорено 21 Февруари, 2022 Благодаря ще ходи на преглед в сряда, изглежда много подобен проблема и пушека който излиза като при теб. Колата не дава признаци на немощ но е притеснително да пуши под капака и да мирише на изпарения в купето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #4 Отговорено 22 Февруари, 2022 (Редактирано) Същите симптоми. Пускаш вътрешна циркулация на въздуха в купето до отстраняване на проблема. Редактирано 22 Февруари, 2022 от Plamen_Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Svetlio-69 1 #5 Отговорено 22 Февруари, 2022 Спукана тръба от изпускателния колектор до охладителя на ЕГР клапана.Най-много се усеща докато загрее и когато е в регенерация.Комплект тръба и всички гарнитури и уплътнители в БУЛТРАКО струва 390лв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edmondko 7 #6 Отговорено 22 Февруари, 2022 Това цената само за частите или заедно със смяната там? Тривиална ли е смяната да я направи майстор с общи познания или препоръчвате да се смени в бултрако Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edmondko 7 #7 Отговорено 2 Март, 2022 Смених егр тръбата която беше спукана като по учебник. благодаря за точната диагноза колеги! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edmondko 7 #8 Отговорено 12 Юни, 2022 След смяната на егр тръбата не изпуска пушек, но започна отново да мирише на изгорели газове в купето. Като отворя капака през интервали се усеща топъл въздух който излиза от дясно на мотора с леко бучене. На краткото видео се вижда бележката как започва да трепти когато изпуска въздуха. също ми се чува доста шумен цъкащ звук от някой ремък може би? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edmondko 7 #9 Отговорено 17 Юни, 2022 Уплътнение на дюза изпуска гориво, оправено да се надявам че няма да пиша повече в тази тема 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове