Jump to content
jupetrov

Преправяне на стъклената маска

Recommended Posts

Здравейте колеги! Тъй като стъклената маска / решетка много ме дразни в този й вид, а за момента не ми се дават над 350 лв за решетка от Type R имам следната идея. Искам да сваля моята и да я разглобя, след което да боядисам никелираната част в черен мат без да засягам емблемата. По този начин ще се запази визуалната дълбочина и ще е доста по добре от просто залепяне на фолио от външната страна. 

В тази връзка ми е и питането - някой разглобявал ли е такава маска, има ли лепила като при фаровете? Имате ли препоръка за силикон, който да се използва при затварянето? И най-вече никелираното покритие как да се третира за да се нахне или какъв грунд да се използва за да не се олюпи боята? както и ако имате препоръка за боя също ще съм ви благодарен. Предварително благодаря на отзовалите се!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, радвам се, че не съм сам с такива идеи. Моята маска вече е преправена, но ще кача снимки малко по-късно. За да се отвори трябва да се нагрее като фар, има лепило по ръба. Аз минах с фина шкурка блестящата пластмаса и след това пръснах грунд за пластмаса, две ръце боя и две ръце лак. Лошото е, че се предоверих на старото лепило (бързах да я сглобя) и след една седмица предното "стъкло" се матира. Предполагам всеки един силикон би свършил работа за запечатване на маската след като се раглоби. Аз използвах обикновен черен санитарен силикон. Поздрави!

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как се получи? Като имаш снимка ще се радвам да го видя. Аз дори мислех да го пръсна с Plasti dip - някаква гумирана боя и да си спестя лака. Иначе за боя предпочитам черен мат, а ако се лакира не знам дали няма да се загуби смисъла...ама ще го мисля. new9gag_smile.png благодаря за отговора!

 

Изпратено от моят SM-N980F с помощта на Tapatalk

 

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето резултата в момента:

IMG_20220210_125540.thumb.jpg.0d6a0cb91881f59faf65920ffccdad98.jpg

Имайте предвид, че е малко мръсна маската, сложил съм и фолио за затъмняване. Пак казвам, заради предоверяване на старото лепило и шофиране две седмици през зимата без да сложа силикон на сглобката, предната пластмаса се матира и ефекта, който търсех се вижда долу-горе само в слънчево време.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...