jupetrov 0 #1 Публикувано 9 Февруари, 2022 Здравейте колеги! Тъй като стъклената маска / решетка много ме дразни в този й вид, а за момента не ми се дават над 350 лв за решетка от Type R имам следната идея. Искам да сваля моята и да я разглобя, след което да боядисам никелираната част в черен мат без да засягам емблемата. По този начин ще се запази визуалната дълбочина и ще е доста по добре от просто залепяне на фолио от външната страна. В тази връзка ми е и питането - някой разглобявал ли е такава маска, има ли лепила като при фаровете? Имате ли препоръка за силикон, който да се използва при затварянето? И най-вече никелираното покритие как да се третира за да се нахне или какъв грунд да се използва за да не се олюпи боята? както и ако имате препоръка за боя също ще съм ви благодарен. Предварително благодаря на отзовалите се! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #2 Отговорено 9 Февруари, 2022 Здравей, радвам се, че не съм сам с такива идеи. Моята маска вече е преправена, но ще кача снимки малко по-късно. За да се отвори трябва да се нагрее като фар, има лепило по ръба. Аз минах с фина шкурка блестящата пластмаса и след това пръснах грунд за пластмаса, две ръце боя и две ръце лак. Лошото е, че се предоверих на старото лепило (бързах да я сглобя) и след една седмица предното "стъкло" се матира. Предполагам всеки един силикон би свършил работа за запечатване на маската след като се раглоби. Аз използвах обикновен черен санитарен силикон. Поздрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jupetrov 0 #3 Отговорено 9 Февруари, 2022 А как се получи? Като имаш снимка ще се радвам да го видя. Аз дори мислех да го пръсна с Plasti dip - някаква гумирана боя и да си спестя лака. Иначе за боя предпочитам черен мат, а ако се лакира не знам дали няма да се загуби смисъла...ама ще го мисля. благодаря за отговора! Изпратено от моят SM-N980F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #4 Отговорено 10 Февруари, 2022 Ето резултата в момента: Имайте предвид, че е малко мръсна маската, сложил съм и фолио за затъмняване. Пак казвам, заради предоверяване на старото лепило и шофиране две седмици през зимата без да сложа силикон на сглобката, предната пластмаса се матира и ефекта, който търсех се вижда долу-горе само в слънчево време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове