beast_hd 10 #1 Публикувано 19 Януари, 2022 Здравейте на всички!Имах следният проблем преди.Закупих 2.2 акорд и на 3 предавка като дадеш газ над 3500 оборота и светваше чека.Просто светва ,колата си върви добре и няма проблеми.Дразнеше ме много.Започна да става по-често.На диагностика ми казаха ,че е от датчика на снимката по долу.Ходих да взема същият датчик от друг акорд.Сложих го вървеше добре.Два пъти я напънах и на третия пак светна.От там се прибрах и със един спрей го напръсках и спря да го направи.Докато преди два дни бях на 3 и я държах до 4500 и светна чека.И винаги чека сам изгастваше.Като минаха няколко часа и изгасваше сам.Сега забелязах, че този проблем го няма на 1 и 2 предавка, дори и на 5000 да превключа.Но от 3 нагоре ми го прави този номер понякога.Един път на 6 та бях над 2000 оборота и пак светна.Нямам обяснение за всичко това.Ако някой има обяснение или му се е случвало същото нека сподели .Колата си върви на гръм и нямам никакви оплаквания,но като я настъпя това ме дразни да светва чека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #2 Отговорено 19 Януари, 2022 Аз май не минавам 3000 об, та не знам дали имам проблеми с нещо... Когато имах дизел съм го виждал този клапан, но не се сещам за какво е... май пуска/спира вакуума към нещо... Не знам дали нямаше и отдушник с филтърче към атмосферата. Ако има, провери го да не е запушено. Ако е с две жици, можеш да го захраниш да видиш как щрака и да духаш с някакво маркуче през него... Всичко това само от теоретични разсъждения, друг да каже повече,,, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове