Jump to content
Rummianna7

Honda CRV 3 летни гуми/зимни гуми размер

Recommended Posts

Здравейте! Крайно лаишки въпрос, но HONDA CRV 3  правилно се ориентирам,  че зимните гуми са 17", а летните 18", нали? Ако да, дали може да ми препоръчате летни за преобладаващо градско, извънградско и по черни пътища каране? Благодаря предварително 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Руми, не се ориентираш правилно.

Има СРВ-3 генерация, които излизат фабрично с 17" и такива с 18" , като това зависи от годината .Казано по друг начин, фейса е с 18-ки.

Сега, ако колата си я купила с 2 комплекта джанти, съответно 17-ки които да ги използваш за зимата и 18-ките да ги използваш през лятото, е друг въпрос.

Ако имаш само един комплект джанти - тези които са на колата ти, си купуваш съответните гуми според техния размер и си ги сменяваш.

Другата опция е купуваш и джанти и гуми.

А относно какви гуми - всеки има различни възгледи и разбирания, затова не искам да препоръчвам, но ако има значение, карам предимно с Бриджстоун и зимата и лятото.

  • Харесвам 1
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към автора - тук https://www.wheel-size.com/size/honda/cr-v/ може да видиш основните параметри по спецификация.

Има значение дори мотора, а дори с 2.4 има 16-ки, но предполагам са за американската версия.

Марка и модел гуми си е личен избор, но спазването на размери, товарен и скоростен индекси е силно препоръчително, защото с тях е калибрирано окачването, според представите на Хонда за пътно поведение на модела. Ти може да дадеш приоритет на проходимост и комфорт по черен път, или стегнатост по асфалт, според по-големият % периметър от 2-та терена.

А бейсикли, моето полегнало AWD карам зиме на 235 50 17, а лете на 245 45 18 - и двете стандартни за модела. Разликата в хандлинга се усеща не само заради размера на гумите, а и заради състава на каучука им.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря! Купих я от първи собственик с 18" летни, за зимата взех 17". Тоест имам 2 комплекта джанти за двата размера. На вратата ляво долу до стикера за атмосферите не виждам да са показани препоръчителните размери на гумите, но прегледах сайта с големините и мисля, че може да остана с 18" летни. Със сигурност повече ще ползвам колата по асфалт, черните пътища още са по рядко, но предстои.  Колата е фейслифта. Сега се ориентирам в ситуацията и намирам разни промоции с до 100 лева на бр надолу цени и ми се стори добра идея да взема скоро. За марка гуми също не знам как да избера, освен по ценови клас :), сега взех зимни falcon. Много благодаря още веднъж за отделението време и ще питам пак :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Промоциите обикновено са на модели с ДОТ 20-та или 19-та. Шанса да има 4 бр не е голям, а ако повредиш 1 лятоска едва ли ще намериш същата.

Ако караш полека (жипката е за това) ще ти вършат работа и бюджетен клас, но е важно да не е безизвестен и задължително да има "Евро етикет" - клас на мокро / горивна ефективност / шум при търкаляне.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...