Jump to content

Recommended Posts

Здравейте!

От два дни забелязвам, че часовника на навигазията не показва точно време. При всяко стартиране на колата започва от 3:00 часа. Някой друг има ли наблюдение за същия проблем. Възможно ли е, да е от проблем със сателита.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох също, че може би има и софтуерна грешка, при която не може да премине към смяна на годината 22. какво ще се случи, ще видим. Дано намерят решение, може би с нов ъпдейт на навигацията! Чакаме !!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Благодаря на а0700 за информацията.

Аз съм с Хонда Акорд 2015 (дано не ме наплюете, че ви пиша във форума) и в началото на годината забелязах, че моя саатник показва с 1 час напред. След сума ти лутане и четене установих, че на моя модел не мога да влияя на показанието на часовника - той се синхронизира с GPS-a от навигацията. Да, ама не... Нито навигацията знае колко е часа, нито може да синхронизира показанието на часовника на малкия дисплей. (който по неведоми пътища е решил да показва с 1 час напред) Иначе навигацията хваща сателити и работи нормално.

Като достоен представител на инженерите опитах всичко, според познанията си, след това дори отворих и ръководството на автомобила и на навигационната ситема (при мен са на френски и понаучих някоя друга дума) и накрая се забалтах в нета...

Нищо не сработи... СъбЗироу... Депрессед...

Вдигам телефона и се обаждам на местния представител на Хонда... с моя куц Немски успях да им обясня какъв ми е проблема. 

Те, с техния куц немски (щот в Швейцария, в немско говорящите кантони говорят немски, колкото баба от Петрич говори български) ми обясниха, че знаят за проблема. Като ги попитах, какво знаят, ми казаха, че проблема са го ескалирали и чакат решение от Хонда Япония. Да се обадя след 1-2 месеца :)

 

Потвърждавам мнението на агент 0700... Не си човъркайте навигациите (за да си оправите часовника)

 

Моля, ако на някой вече са му разрешили проблема да сподели.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги много полезно инфо. Тъкмо и аз се ровех по форумите и утре щях да търся изгорели бушони и да махам всички Led крушки... :-)

 

ПС. Все пак ще хвърля едно око на бушоните. ;-)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 31.12.2021 сложих LED осветление в купето и всичко работеше нормално. На 02.01.2022 ходихме до магазина и забелязах, че часовникът показва 01:00 (английско време) при всяко палене. Върнах старото осветление. Мисля, че загуби и станциите на радиото. Та от тогава чета из форумите и установих, че най- вероятно бушонът за постоянния ток е изгорял. Да ама не. След това свалих навигацията, за да замеря дали идва ток до буксата, ток има и не забравя станциите. Следващата стъпка беше да проверя за някакви грешки с диагностиката- грешки няма. Последно реших да отворя навигацията, за да проверя за някой изгорял бушон вътре в нея  та и с това нямах успех (за щастие явно). 

Днес реших да пусна запитване в този форум и воала не съм единственият. 

Благодаря на колегата който е обяснил за проблема и ще чакаме за решение, защото не ми се слага китайска, но и не ми се кара без часовник. Отивам да върна всичко обратно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те спряха поддръжката на картите,сега ще спрът и това.Съмнява ме да се затимават с 12-15 годишни коли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същия проблем от 01,01,2022 часовника всеки ден тръгва от 03,00 часа. Какво ли не не пробвах и не става. Бушони, разглобих навигацията гледах нищо и няма, свалях акумулатор и пак нищо. Сега се сетих тук да видя и благодаря на колегата. Днес ще звънна в Хонда бг да видя какво ще кажат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...