a0700 11 #1 Публикувано 4 Януари, 2022 Здравейте! От два дни забелязвам, че часовника на навигазията не показва точно време. При всяко стартиране на колата започва от 3:00 часа. Някой друг има ли наблюдение за същия проблем. Възможно ли е, да е от проблем със сателита. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a0700 11 #2 Отговорено 4 Януари, 2022 Да си отговоря сам на въпроса! Хонда имат изтекъл договор за работа със съответния сателит и затова всички часовници и дати от 01.01 2022 г. не се синхронизират автоматично. Датата се връща на 2002 г. така, че ще чакаме решение на проблема. Внимание Не си човъркайте навигациите! Бъдете здрави! 2 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Кърпачев 1 #3 Отговорено 5 Януари, 2022 Благодаря ти за монолога! Чудя се и аз няколко дни, какво става. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
a0700 11 #4 Отговорено 5 Януари, 2022 Прочетох също, че може би има и софтуерна грешка, при която не може да премине към смяна на годината 22. какво ще се случи, ще видим. Дано намерят решение, може би с нов ъпдейт на навигацията! Чакаме !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gogo.sokola 2 #5 Отговорено 5 Януари, 2022 Здравейте, Благодаря на а0700 за информацията. Аз съм с Хонда Акорд 2015 (дано не ме наплюете, че ви пиша във форума) и в началото на годината забелязах, че моя саатник показва с 1 час напред. След сума ти лутане и четене установих, че на моя модел не мога да влияя на показанието на часовника - той се синхронизира с GPS-a от навигацията. Да, ама не... Нито навигацията знае колко е часа, нито може да синхронизира показанието на часовника на малкия дисплей. (който по неведоми пътища е решил да показва с 1 час напред) Иначе навигацията хваща сателити и работи нормално. Като достоен представител на инженерите опитах всичко, според познанията си, след това дори отворих и ръководството на автомобила и на навигационната ситема (при мен са на френски и понаучих някоя друга дума) и накрая се забалтах в нета... Нищо не сработи... СъбЗироу... Депрессед... Вдигам телефона и се обаждам на местния представител на Хонда... с моя куц Немски успях да им обясня какъв ми е проблема. Те, с техния куц немски (щот в Швейцария, в немско говорящите кантони говорят немски, колкото баба от Петрич говори български) ми обясниха, че знаят за проблема. Като ги попитах, какво знаят, ми казаха, че проблема са го ескалирали и чакат решение от Хонда Япония. Да се обадя след 1-2 месеца :) Потвърждавам мнението на агент 0700... Не си човъркайте навигациите (за да си оправите часовника) Моля, ако на някой вече са му разрешили проблема да сподели. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Flameff 13 #6 Отговорено 5 Януари, 2022 Колеги много полезно инфо. Тъкмо и аз се ровех по форумите и утре щях да търся изгорели бушони и да махам всички Led крушки... :-) ПС. Все пак ще хвърля едно око на бушоните. ;-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dian_89 0 #7 Отговорено 5 Януари, 2022 На 31.12.2021 сложих LED осветление в купето и всичко работеше нормално. На 02.01.2022 ходихме до магазина и забелязах, че часовникът показва 01:00 (английско време) при всяко палене. Върнах старото осветление. Мисля, че загуби и станциите на радиото. Та от тогава чета из форумите и установих, че най- вероятно бушонът за постоянния ток е изгорял. Да ама не. След това свалих навигацията, за да замеря дали идва ток до буксата, ток има и не забравя станциите. Следващата стъпка беше да проверя за някакви грешки с диагностиката- грешки няма. Последно реших да отворя навигацията, за да проверя за някой изгорял бушон вътре в нея та и с това нямах успех (за щастие явно). Днес реших да пусна запитване в този форум и воала не съм единственият. Благодаря на колегата който е обяснил за проблема и ще чакаме за решение, защото не ми се слага китайска, но и не ми се кара без часовник. Отивам да върна всичко обратно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #8 Отговорено 6 Януари, 2022 Те спряха поддръжката на картите,сега ще спрът и това.Съмнява ме да се затимават с 12-15 годишни коли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dakatabg 10 #9 Отговорено 25 Февруари, 2022 Аз имам същия проблем от 01,01,2022 часовника всеки ден тръгва от 03,00 часа. Какво ли не не пробвах и не става. Бушони, разглобих навигацията гледах нищо и няма, свалях акумулатор и пак нищо. Сега се сетих тук да видя и благодаря на колегата. Днес ще звънна в Хонда бг да видя какво ще кажат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове