Jump to content
Жижо85

проблем с cvt

Recommended Posts

Здравейте колеги, преди около месец купих едно харви за жената разбира се автомат :) когато го жзех всичко беше наред но от около две седмици започна когато спра някъде на директна колата иска да тръгва, появяват се леки тласъци не го прави постоянно. когато е студена не го прави когато загрее понякога го прави понякога не. когато забелязах проблема за пръв път бяхме в Търново вкарах я в един сервиз и там ми казаха (незнам дали има общо) че дясното вътрешно каре е разбито исълзи масло. Прибрах се във Варна и си отидох при моя майстор той огледа колата и каза че няма проблем с карато. Маслото и филтрите на кутията са сменени, маслото е оригинално Honda за cvt, смених ги малко след като се появи проблема. Лашкането се появява рядко и само на D и L.  Ако някой може да ме насочи къде може да е проблема ще съм благодарен. След като смених маслото имам не повече от 300 км.

 P.S. Не знам дали е от значение но колата е с малко по големи гуми от заводските така я взех 215/70/16.

Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автоматичните кутии обичат точното количество масло. Ако е повече или по-малко, може да не работят както трябва. Така, че смени маншона, като начало да спре теча, щом ти е казал човека че тече масло от там.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маншона е здрав, в единия сервиз (в Търново) не ги познавам хората ми казаха че карето е разбито и оттам сълзи масло, а като се прибрах във Варна я вкарах в сервиза на моите майстори и те казаха че всичко е наред (карето и маншона са здрави). Маслото на щека е на макс.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В мен се прокрадва една лайшка мисъл(ако е глупост се извинявам предварително) все пак ще споделя: възможно ли е ако вътрешното каре наистина е разбито, кутията да отчита че колелото пробуксува и да включва и задния мост ? Защото се усеща като че ли и задницата да бута. Това е моята лайшка мисъл, ако съм казал някоя глупост се извинявам( е поне може да съм разсмял някой :) )

Редактирано от Жижо85

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е решен, оказа се че са сменяли катализатора и не са закачили добре втората ламбда сонда, след като я закачих  както трябва и изтрих грешките всичко е наред

  • Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...