Jump to content
Steee

Развален суич - врътка за парно

Recommended Posts

Някой има ли опит с ремонта на врътката за парно за степените на вентилатора (1 2 3 4)?

Преди година въпросната врътка се прецака и започна да духа, както си иска - основно на 4, но с натискане понякога се връщаше и на другите степени. Първо се усъмних в резистора, но проблема се оказа в износен суич (резисторът е сменен също и със сигурност не е от него, всички токове също са проверени по пътя). За жалост единственото, което успях да намеря, беше от автоморга нов механичен панел с трите врътки. Обаче смененият  суйч изкара малко и сега се налага да правя същата манипулация. Най-забавното е, че от Бултрако ми обявиха вчера,  че тази част не се произвежда вече и не може да се достави.  В Евро07 имат някакви уж OEM, но цената е по-висока от Бултрако (~107 vs ~130лв) . Проблемен ли е този елемент или просто аз имам кофти късмет?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери ли в други сайтове за оригинални части, евентуално в САЩ, дали я има налична и колко струва?

според мен 100+ лева не са особено много пари, при положение, че разни пластмасови дръжчици са по 20на, а ръчката за задната ми врата струва ~200 (разбирай пластмасова ръкохватка с палче, метална основа и елементарен контактен ключ).

Аз бих взел нова, дори и да не е ОЕМ, ще изкара достатъчно.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда. И аз съм съгласен, че е по-добре нов суч, независимо дали е ОЕМ или заместителен. Самата конструкция на тази врътка е доста проста и явно след 15-16 години пластмасата и пластините се предават (играх си да разглобявам старата).  Не съм проверявал в Америка, сигурно ще я поръчам през ЕВРО 07, тъй като не ми се чака доставка, а от тях е 7-8 дни. Просто ми стана интерестно.

 

Колкото до OEM частите - някой се заслужават (пробвал съм с амортисьори и тампони и датчик за разпределителен вал и в случая OEM спестяват доста главоболия спрямо заместителните за тази модел). За разни пластмаси обаче не съм сигурен. Преди време поръчвах някакви щипки от Бултрако, в последствие се наложи да купя още няколко генерични с 4-5 пъти по-ниска цена - честно казано разлика няма.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...