Steee 8 #1 Публикувано 14 Октомври, 2021 Някой има ли опит с ремонта на врътката за парно за степените на вентилатора (1 2 3 4)? Преди година въпросната врътка се прецака и започна да духа, както си иска - основно на 4, но с натискане понякога се връщаше и на другите степени. Първо се усъмних в резистора, но проблема се оказа в износен суич (резисторът е сменен също и със сигурност не е от него, всички токове също са проверени по пътя). За жалост единственото, което успях да намеря, беше от автоморга нов механичен панел с трите врътки. Обаче смененият суйч изкара малко и сега се налага да правя същата манипулация. Най-забавното е, че от Бултрако ми обявиха вчера, че тази част не се произвежда вече и не може да се достави. В Евро07 имат някакви уж OEM, но цената е по-висока от Бултрако (~107 vs ~130лв) . Проблемен ли е този елемент или просто аз имам кофти късмет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #2 Отговорено 14 Октомври, 2021 Провери ли в други сайтове за оригинални части, евентуално в САЩ, дали я има налична и колко струва? според мен 100+ лева не са особено много пари, при положение, че разни пластмасови дръжчици са по 20на, а ръчката за задната ми врата струва ~200 (разбирай пластмасова ръкохватка с палче, метална основа и елементарен контактен ключ). Аз бих взел нова, дори и да не е ОЕМ, ще изкара достатъчно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Steee 8 #3 Отговорено 14 Октомври, 2021 Мда. И аз съм съгласен, че е по-добре нов суч, независимо дали е ОЕМ или заместителен. Самата конструкция на тази врътка е доста проста и явно след 15-16 години пластмасата и пластините се предават (играх си да разглобявам старата). Не съм проверявал в Америка, сигурно ще я поръчам през ЕВРО 07, тъй като не ми се чака доставка, а от тях е 7-8 дни. Просто ми стана интерестно. Колкото до OEM частите - някой се заслужават (пробвал съм с амортисьори и тампони и датчик за разпределителен вал и в случая OEM спестяват доста главоболия спрямо заместителните за тази модел). За разни пластмаси обаче не съм сигурен. Преди време поръчвах някакви щипки от Бултрако, в последствие се наложи да купя още няколко генерични с 4-5 пъти по-ниска цена - честно казано разлика няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове