Искрен 16 #1 Публикувано 19 Септември, 2021 Здравейте, преди година смених маслото на задния диференциал. Както знаете смяната му се извършва чрез две пробки .... горна и долна до преливане на горната. Съответно след преливането на горната пробка се омазни целия диференциал. На 2ри технически преглед ми казват, че имам омасляване на диференциала, но аз отговарям, че е в резултат на смяната на маслото и се е оцапало. Забелязах ,че под колата сутин има 2,3 капчици масло и днес се напъхах отдоло и видях,че ГОРНАТА пробка е разхлабена (може и да е забравил да я затегне). Затегнах я здраво с 3/4 квадрат ключ и сега е добре. Въпроса ми е : Дали е възможно да се е изгубило масло от не добре затегнатата ГОРНА пробка на задния диференциал, до такава степен, че да се прецака нещо. Пак да кажа,че оттам сълзеше и съм намирал по няколко капки под колата. До колкото,четох събира 1.2 литра. Няма шумове при пълен ляв и десен завой. Задното се включва при буксуване на предните колела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #2 Отговорено 19 Септември, 2021 (Редактирано) Няма какво да се косиш. Развърташ пробката за пълнене и доливаш при необходимост, ако не прокапе при отварянето. И без това по мануалите го дават веднъж годишно да се следят нивата по дифове, кутии, раздатки. Аз винаги преди стягане на пробките слагам уплътнител за резби. Никога не са протичали и на следваща смяна се развиват лесно. Ползвам на Нигрин , от Практикер го взимам. Редактирано 19 Септември, 2021 от CNC Setter 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #3 Отговорено 19 Септември, 2021 (Редактирано) Факта е факт текло е от там,колко не се знае. За някакви си мл а може и повече долей за да нямаш главоболия. Чакаш ли да се появят шумове това не е Ок. Ако си ти сложили на смяната 1.2л значи има останали 0,800 от втората туба,ако си платил две. Ако е правено в сервиз ,какъв е проблема да ти долеят,тъкмо ще се отсрамят с недоглеждането си. Редактирано 19 Септември, 2021 от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове