Jump to content
ДианаБ

Honda Civic 1.7,дизел,2004г,мнения за първа кола ?

Recommended Posts

Здравейте,нов шофьор съм и се търся кола.

Като цяло искам икономична кола,с евтини части,все пак да има някакъв вид и да е до 2000лв.

Гледах доста коли като започнем от Фиат Стило,Форд,Рено,но харесах Honda Civic 1

7,дизел. Малко над бюджета ми е и не съм запозната с тези коли.

Ще се радвам да дадете мнение - икономични ли са,какви проблеми може да даде,дизел или бензин. Като цяло дали си заслужава или да се ориентирам към нещо друго? 

Благодаря 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имш възможнот се ориентирай към бензин, бензин-газ. Дизела страда от всички болести характерни при лошо качество на горивото - дюзи, турбини, не знам ДПФ ако има. Дизел има смисъл ако пътуваш често на дълги разстояния.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диана,

 

Първо - качваш снимки на обява в една тема и веднага отваряш друга тема да кажем, какво мислим.

Второ - не си наясно, какво искаш. Беше Сивик 6 англичанка, сега е Сивик 7. Нямат нищо общо. Нито визия, нито комфорт, нито от техническа гледна точка. Искаш някой друг да реши, каква кола да караш.

Трето - гледаш коли, които сами си купуват цигари и алкохол, т.е. пълнолетни. Явно търсиш нещо евтино. Ама на тия години няма как колата да е в перфектно състояние. Е, има, ама цената няма да е 2000лв. Стискаш палци и дърпаш клечката.

 

Четвърто - дизелът във 7-ма ген Сивик е Исузу. Стар, непретенциозен, утвърден през годините двигател. Достатъчно здрав и достатъчно икономичен за това купенце. Същият двигател се вгражда и в Опел. На базата на този двг Опел имат собствен двигател. На времето, когато тези коли бяха по-актуални, в обявите за Опел пишеха с най-големите букви ДВИГАТЕЛЯ Е ИСУЗУ. Това, защото всички предпочитаха този двг, а не опелския боклук. Говоря за Англия, нямам наблюдения над пазара в България. Имам познати с такъв двигател, било в Хонда, било в Опел, всички го хвалят. Да ме прощава @ruil4o ,ама изказването му е в стил ЕЖК, т.е. приказки от "Женския Пазар" на заклет бензинаджия. Бензинката с ГИ не страда ли?! Било от лошо гориво, или от калпава газова уредба, или калпаво монтиран и настроен ГИ?! Така можеш да се наиграеш, че ...

Аз лично не харесвам Сивик 7, иначе с удоволствие бих карал Хонда с този дизелов двг.

 

Колата, за която питаш е 17-годишна на 300К км (хоупфули :D ). Като добавим и някоя техническа забележка, нормална за кола на тези години, карана в България, колко да струва?!

 

Моят съвет, специално за тази и общо за дизелова кола - задължително да я "чуе" човек, на който това му е работата, т.е. да ремонтира дизели. Ако той каже ДА и ако забележките по-купето са приемливи, и ако те кефи - скачай, твоя е.

Редактирано от Krasi-mir
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...