ba4kata 2 #1 Публикувано 20 Юли, 2021 (Редактирано) Здравейте, надкоро си купих CRV2 K20A4 след реглаж на клапаните и смяна на гарнитурката на Vtec-a се появи следния проблем: цедката на грнитурката се задръства с налепи и колата не може да вдине повече от 2700оборота.дава грешка P1259. Мисля да дваля пак цедката да я почистя,да сменя филтъра и маслото наново, но се двуомя дали да направя промивка на двигателя. Да не стане по зле след промивка. Някой да има опит с решаването на проблема? Ще съм много благодарен за съвети и препоръки.Маслото което ползвам е WOLF 5W40 API SN. Редактирано 20 Юли, 2021 от ba4kata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 20 Юли, 2021 (Редактирано) За повече проблеми сложи по евтино и по гъсто от тоя боклук де си налял. По темата , като почнеш да слагаш хубаво масло то ще си измие постепенно и няма нужда от промивки. Редактирано 20 Юли, 2021 от fenabg 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #3 Отговорено 20 Юли, 2021 Сега го напълни догоре на макс маслото и смени и цедката на втц клапана. А ако цедките се задръстват то това значи че мотора е пълен с л@йна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ba4kata 2 #4 Отговорено 20 Юли, 2021 (Редактирано) Маслото е на максимума мисълта ми е как да изчистя "лайната" дали с по честа смяна ще се пооправи минал съм 1200-1300км от както съм я взел и съм я обслужил и взе да се появява този проблем.Цедката е чисто нова минавам примерно 10-15км на обороти между4-4500 и се задръства.Оставям я за 5-10 мин и си тръгва без проблем въпреки че грешката не е чистена Редактирано 20 Юли, 2021 от emod Премахнато цитирано предходно мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 20 Юли, 2021 Как разбираш че се задръства . ? И не ме цитирай всеки път. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ba4kata 2 #6 Отговорено 20 Юли, 2021 Като забие и я вкарвам с сервиза свалят клапана и цедката е задръстена.За ден това упражнение го правихме 3 пъти.Направо не искат да ме виждат вече🤣 но нямат избор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 20 Юли, 2021 Сменяй маслото. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ba4kata 2 #8 Отговорено 23 Юли, 2021 Здравейте Да кажа какъв е ефекта :промивка на двигателя,измиване на цедката и клапана,ново масло с филтър и да чукна на дърво засега колата върви без проблем. Но като точихме маслото след промивката изтече все едно сменям масло на дизел с прекачен пробег😂😂. Лек и безавариен път на всички колеги 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове