Jump to content
Guest Al_Capone

Светлоотразителна жилетка

Recommended Posts

Guest Al_Capone

Ами това е поредната дивотия която от днеска е затължителна както аптечката и пожарогасителя!

Добре че майка ми следи тези глупости и ми я даде сутринта. На идване към работа ме спряха и ми я искаха. Айде да ни е честит новият рекет.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам с такава от половин година. Освен всичко друго, е и за собствената ни безопастност. Жилетките са от 3 до 5 лева. Не е болка за умиране. Купуваш я веднъж, и тя става неделима част от колата. Като пожарогасителя, аптечката и триъгалника. Закона не е лош. Лошото е че някой е купил голямо количество такива жилетки на безценица, и сега ще се нагуши. :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Не съм казал че е лош закона а че не оповестяването на закона е лошо :bounce: не всички сме абонирани за Държавен вестник.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ironstone

Взех си 2 жилетки по 6 лева всяка, някакъв подобрен модел с цип и джобове, сега си търся подходящ панталон и шалче, с които да я вържа. Ходих на Витошка ама не си харесах нищо. :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pepo

а аз доколкото разбрах това било незаконно , то ние с тези жилетки ставаме като катаджий :)) хахаахах , само да вземем по една палка и може да спираме наред който мине :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blackw

Хубаво го решиха това но от както го приеха в нито една бензионстанция несъм видял да продават. Се са свършили... :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.........Изменението на закона все още е в проект, минал е само на първо четене...........

Точно така, изчетох проекта за промени на закона, все още не се задължават. Иначе подкрепям идеята. Онзи ден си карах късно вечерта по една уличка, времето беше лошо, валеше дъжд, видимостта беше ужасна. От дясно на пътя имаше спрял автомобил и буквално на метри от него се стрснах като забелязах сиует на клекнал до него човек. Човека си оправяше колата нещо, беше облечен с някакво тъмно или черно яке! Изтръпнах и си помислих, че съм имал голям късмет, че не го прегазих. Майната им на 5-те или 6-те лева, ако човека беше с такава жилетка, щях да го забележа от много далеч. С такъв закон може и да се повиши безопаснотта и да се спасят животи. Аз съм ЗА тази промяна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казал че е лош закона а че не оповестяването на закона е лошо :) не всички сме абонирани за Държавен вестник.

Непознаването на закона не оневинява никой,иначе всички ще се оправдаваме,че не знаем..А за жилетките предполагам,че всички рано или късно ще се оборудваме.. :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз си взех за 4.80 2 жилетки, и мисля, че е нужно за по голяма сигурност на пьтя като се ремонтира някое превозно средство защото в днешно време толкова птп-та станаха, че и без война се изтрепахме аз сьм за жилетките ))))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗА жилетките, но не само да се возят някъде забутани в колата, но и да се ползват когато е нужно!ПРОТИВ полицейския рекет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък за тези жилетки !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз такава жилетка имам още когато пуснаха слуха за тях , че били задължителни.После големите дупета се изказаха , че не би ли задължителни и как не си били купили и кви са гъзари :bounce: , а пък тия кадето си били купили как се набутали.Колегите са прави , че са за наша сигорност , а друг е въпроса че някой ще направи далаверка от тия жилетки.Сега се сещам за една песен на ъпсурт - светещи жилетки :) и точно в нея се ебаваха с един подкупен полицай и се пееше "аре вземи тия 20 лева само да не гледаш в сака" ;) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз си взех такава просто и само, за да не ме занимават с глупости по пътищата.Доста хора ми казаха, че светлоотразителната жилетка е задължителна, но тъй като нямах никакво намерение да проверявам, последвах напълно стадния принцип и си взех една от Ем Комплект-33 за 3 лв.Минимален разход е, но може да спести безсмислени разправии с КАТ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами тогава за какво го носим тоя триъгалник?????????????нали и той трябва да се поставя :D или после някой ако му останат мантинели и от тях да си купим ,че като спукаме гума на пътя да си опъваме около нас :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

......................................................................Проект!

ЗАКОН

ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА

ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

§ 35. В чл. 139, ал. 1 се добавя т. 4:

“4. Снабдени със следното оборудване:

а. обезопасителен триъгълник;

б. аптечка;

в. пожарогасител;

г. светлоотразителна жилетка;

д. резервен комплект сменяеми лампи за устройствата за осветяване и

светлинна сигнализация;

е. стандартно резервно колело или резервно колело/гума за временно

ползване, когато превозното средство е оборудвано с тях от производителя.”.

Обърнете внимание и на точка (д) която също не е маловажна :rolleyes: ,

работата ще стане като в Сърбия където ако нямаш крушчици черпиш :D,

аз лично имам поне 20 кршки за резерва :D

Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sirakoff

Какви крушки? за фаровете ли ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Какви крушки? за фаровете ли ?

За фаровете за стоповете за габаритите за мигачите! Само за плафона в купето не искат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

QUOTE(prelude @ Jun 1 2007, 07:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
........НеКатаджиите да спират за проверки и да пишат актове-то.........

От няколко дена гледам как почти зад всеки храст

стърчът по два уяа и дебнат некой да го е*нат :rolleyes:

ПС .......... Сержант Иванов трепетно се запъти към долапа, бавно го отвори, погледна вътре и за секунда застина, взрял се в тъмното, леко просълзен се просегна извади светлоотразителната палка с надпис МВР отупа полепналата прах, усмихна се ехидно и радостно се запъти към кварталната уличка.............

.................................. Из мемоарите на една Гейша оп не бе :D на Редовия полицай :D .............

За фаровете за стоповете за габаритите за мигачите! Само за плафона в купето не искат.

А ако сте с тира случайно си пригответе още 22

ПС Ако съм с караваната, дали гоподин Фурашка ще ми търси крушка и за кенефа :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е ясно ,че промени ще има и нека е така :D ,ама щеше да е хубаво ,всичко да става както си му е реда.......а не да се събудиш един ден и по улиците да са наредени стотици роми :D размахващи светещи жилетки(5 лв.) и човек да се чуди к'во става :P:rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за крушките е ебати и абсурда.тея със скъпите ксенони :hondarulez: ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Тва за крушките наистина е тотален смях , тея не са ли наясно , че има коли дето трябва да свалиш целия стоп , за да смениш крушка или мигач , а да не говорим гледката как някво курве спряла на аварийки , сложила триъгълникана 5 метра от спрялата си кола , нахлузила жълта светлоотразителна жилетка върху потничето си Долче и Габана ( берът гъби :hondarulez: ) , се взирва с крушка в ръка как да си смени изгорялата такава на ЦеЕлКа-то си и гледайки да не си счупи маникюра си за 20 лв на нокът :D:):plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако съм с биксенон трябва да си нося в джабката сигурно още един комплект който с баластите може да струва и 1000 лв. Е..ти простотията. Ония палячовци в парламента само тъпотии могат да измислят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,тази жилетка е задължителна в по4ти цяла европа или в ЕС и върши доста добра рабоа(спасява животи).Представете си например спукате гума ве4ер на някой селски път изапо4нете да я сменяте,през това време минава някой без да ви забележи и ви отнася...Тук в Португалия я има от доста време,португалците също негодуваха,но статистиките показаха по малко жертви от този род.Затова използвайте ги и вие когато е необходимо :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.........приближавайки повече осъзнавам, че това е каруца...НИКАКВИ светлоотразители по нея.....

Остава сега К.А.Т. да въведе и жилетки за конете

:):):(:):):(:):D:D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който иска да купува, който иска да не купува!Тази жилетка ще се ползва единствено от ВАС! Няма да я носи Бай Пешо с москвича от 6ия етаж. Жилетката, която вие (разбира се доброволно) си купите ще спаси ВАШИЯ живот (евентуално), а не този на Бай Пешо. Аз лично съм ЗА!Пак повтарям: Който иска да купува, който иска да не купува! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Benji

Който иска да купува, който иска да не купува!Тази жилетка ще се ползва единствено от ВАС! Няма да я носи Бай Пешо с москвича от 6ия етаж. Жилетката, която вие (разбира се доброволно) си купите ще спаси ВАШИЯ живот (евентуално), а не този на Бай Пешо. Аз лично съм ЗА!Пак повтарям: Който иска да купува, който иска да не купува! :)

а треъгалника? с него какво сигнализираме ?ами аварийни светлени?ако и тях не ги видят мислите ли че този парцал ще видят?аз предлагам и факли да си запалим още по да се виждаме.ай стига простотии ебахти и тъпото.пък който го е страх от мечки не ходи в гората :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sirakoff

Ако съм с биксенон трябва да си нося в джабката сигурно още един комплект който с баластите може да струва и 1000 лв. Е..ти простотията. Ония палячовци в парламента само тъпотии могат да измислят.

Споко ве, ако поиска ти му покажи нормални крушки на "органа" на реда. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами тогава за какво го носим тоя триъгалник?????????????нали и той трябва да се поставя :) или после някой ако му останат мантинели и от тях да си купим ,че като спукаме гума на пътя да си опъваме около нас :)

На политиците - ....мата. Преди пласираха какво беше това - дихатели им викам. Някой носи ли си го още в колата. Портфейла ми е пълен с разни листчета от застраховки, венетки и.т. и. т. н. Скоро до шофъора трябва да пътува секретарка да му носи и показва документите при нужда (задължително с поне средно образувание, че иначе няма да можа да се справи), а всички коли ще бъдат с ремаркета, за да си носим необходимите по закон атрибути.Още веднаж - .... мата. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Аз си нося крушки пък за таблото винаги , че ако вземе някоя да изгори /така на около 10 години се случва все пак/ и има шанс да не видя с колко карам и по погрешка да изпреваря някой голф , та жална ми майка тогава :) .Нищо против жилетките , просто не ми харесва идеята да се носят на видно място . А за крушките .... без коментар !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остава сега К.А.Т. да въведе и жилетки за конете

Публикувано изображение

:cool::fun::D:D:fun::cool::D:D:fun::D:D:lol: :lol::lol::lol::lol::cool::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:cool::cool::cool: ти това магаре направо гпо одави с тази спасителна жилетка, ама то както са тръгнали скоро може и такава да трябва да си носим

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......................................................................Проект!

ЗАКОН

ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА

ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

§ 35. В чл. 139, ал. 1 се добавя т. 4:

“4. Снабдени със следното оборудване:

а. обезопасителен триъгълник;

б. аптечка;

в. пожарогасител;

г. светлоотразителна жилетка;

д. резервен комплект сменяеми лампи за устройствата за осветяване и

светлинна сигнализация;

е. стандартно резервно колело или резервно колело/гума за временно

ползване, когато превозното средство е оборудвано с тях от производителя.”.

Обърнете внимание и на точка (д) която също не е маловажна :hondarulez: ,

работата ще стане като в Сърбия където ако нямаш крушчици черпиш :huh: ,

аз лично имам поне 20 кршки за резерва :dry:

хехе, в контекста на крушките...

както ми беше смешно, че проектозаконът го предвижда... така за една седмица ми се наложи да сменям 2 броя..... преден габарит и стоп..

и двете ги нямах..

Така набързо стигнах до извода, че за нас самите е по-добре да си имаме един комплект крушки, защото:

1. не са толкова скъпи... 70 ст. - 1 лв.

2. не заемат място... нищо не пречи човек да си има някакви

3. пък КАТ никога няма да преброят крушките или да ги пробват дали имаш за всяка светлина..достатъчно е да имаме някои по-важни..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе, в контекста на крушките...както ми беше смешно, че проектозаконът го предвижда... така за една седмица ми се наложи да сменям 2 броя..... преден габарит и стоп..и двете ги нямах..Така набързо стигнах до извода, че за нас самите е по-добре да си имаме един комплект крушки, защото:1. не са толкова скъпи... 70 ст. - 1 лв. 2. не заемат място... нищо не пречи човек да си има някакви3. пък КАТ никога няма да преброят крушките или да ги пробват дали имаш за всяка светлина..достатъчно е да имаме някои по-важни..добре че не ти се е скапал акумолатора че те са по-скъпи и заемат място :hondarulez: на всяка бензиностанция си има крушки :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Столчетата за деца до 12 -годишна възраст или такива, които са по-ниски от 150 см и тежат до 36 кг, както и светлоотразителните жилетки стават задължителни за шофьорите. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата (ЗДП), които ще бъдат обсъдени в парламента днес, а следващата седмица ще бъдат гласувани на второ четене.Изключение за детските столчета ще се прави само за таксиметровите шофьори, които обаче ще трябва да осигурят на детето място на задната седалка. Ако возилото пък е оборудвано с въздушна възглавница, няма да се допуска поставянето на обезопасяващите детски приспособления в посока, обратна на движението заради опасността от задушаване.Измененията в закона ще осигурят и желаната от КАТ събираемост на наложените глоби за нарушения. Ако досега съгрешилите водачи си плащаха актовете в общината заедно с данъците, сумите вече ще се внасят в КАТ при получаването на отнетия талон.Завишават се и санкциите за шофиране в нетрезво състояние, а също и за претоварване на превозните средства. След приемането на поправките в ЗДП колоездачите пък ще бъдат задължени да се оборудват с каски.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Столчетата за деца до 12 -годишна възраст или такива, които са по-ниски от 150 см и тежат до 36 кг, както и светлоотразителните жилетки стават задължителни за шофьорите. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата (ЗДП), които ще бъдат обсъдени в парламента днес, а следващата седмица ще бъдат гласувани на второ четене.Изключение за детските столчета ще се прави само за таксиметровите шофьори, които обаче ще трябва да осигурят на детето място на задната седалка. Ако возилото пък е оборудвано с въздушна възглавница, няма да се допуска поставянето на обезопасяващите детски приспособления в посока, обратна на движението заради опасността от задушаване.Измененията в закона ще осигурят и желаната от КАТ събираемост на наложените глоби за нарушения. Ако досега съгрешилите водачи си плащаха актовете в общината заедно с данъците, сумите вече ще се внасят в КАТ при получаването на отнетия талон.Завишават се и санкциите за шофиране в нетрезво състояние, а също и за претоварване на превозните средства. След приемането на поправките в ЗДП колоездачите пък ще бъдат задължени да се оборудват с каски.

Ехммм... това за столчетата за всички шофьори ли се отнася :bg: ??? А за жените тапи за уста изискват ли се? Да ги таковам копелетата в момента глобите нямат нищо общо с общината.
това го копирах от www.monitor.bg днес

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...........След приемането на поправките в ЗДП колоездачите пък ще бъдат задължени да се оборудват с каски.

Иначе ще им взимат книжките :bg:;):PПубликувано изображениеПубликувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...