geccata_8765 2 #1 Публикувано 13 Февруари, 2021 Колеги имам проблем със жилото на парното което отваря клапата за топъл и студен вуздух, въпросът ми е къде точно се закача, намира ми се точно в левия ъгъл в дъното и изтърча около 6-7см от купето следователно се закача някъде наблизо, обаче немога да намеря точно къде :(. Колата е Хонда Акорд 2001 1.8 136к. Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #2 Отговорено 14 Февруари, 2021 Еми колега,по принцип седи на рамото за отваряне и затваряне на клапана на парното (пускане и спиране на антифриз към радиатора в купето). Ако не го виждаш това рамо, е за смяна клапана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #3 Отговорено 14 Февруари, 2021 (Редактирано) Можеш ли да снимаш ,върху маркуч се намира клапата ,ако визираш в коша при мотора че стърчи това жило. Това е клапата върху маркуча,колата не е акорд. Редактирано 14 Февруари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #4 Отговорено 14 Февруари, 2021 Там в дъното се намира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #5 Отговорено 14 Февруари, 2021 (Редактирано) Някой с твоята кола да снима къде точно се закача. Така с тази снимка не се вижда,клапата се намира ,тоест е нещо като снадка на маркуч който влиза в купето. Виж моята снимка. Този е за моята кола. Редактирано 14 Февруари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #6 Отговорено 14 Февруари, 2021 Да на твоята снимка ясно се вижда, и при мен трябва да е нещо подобно. Ще видя какво ще направя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #7 Отговорено 14 Февруари, 2021 Провери ли дали лостчето е там? Самото листче е позиционирано нагоре.Аз съм със същия автомобил -99г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #8 Отговорено 14 Февруари, 2021 Колегата търси къде се намира клапата,можеш да му помогнеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #9 Отговорено 14 Февруари, 2021 (Редактирано) Въпросният клапан се намира зад двигателя ,захванат за купето- там където си посочил на снимката.За да се ориентираш по добре за него е закачен маркуч през който постъпва антифриз (вода) към радиатора в купето.Жилото се закача от горната страна на клапана(на него има лостче).След като виждаш жилото трябва и клапана да виждаш. Редактирано 14 Февруари, 2021 от vlado5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #10 Отговорено 14 Февруари, 2021 Над педала за газта е при мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #11 Отговорено 15 Февруари, 2021 Възможно ли е да са свързани директно маркучите, защото такава клапа не откривам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #12 Отговорено 15 Февруари, 2021 В твоя пост 5 си показъл снимка отдолу белия кръг има снаден маркуч. Какъв е и до къде води. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #13 Отговорено 15 Февруари, 2021 Off Topic Толкова ли е трудно да свалиш въздуховода(тръбата между кутията на филтъра и инжекцията).Откривати се хубава видимост към клапана.Снимаш и хоп във форума.Иначе няма кой да хвърли боб и да каже само снадка ли е,рамото се е отчупило или скъсано въже. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #14 Отговорено 16 Февруари, 2021 Въздуховода е премахнат, на снимката се вижда и жилото, но такава джаджа не виждам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #15 Отговорено 16 Февруари, 2021 Някой го е премахнал котето значи парното е работило винаги. Не си писъл става ли топло,с това имаш ли проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #16 Отговорено 16 Февруари, 2021 Открих една тръба коята е изолирана с тапа, мисля че там е била свързана клапата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #17 Отговорено 16 Февруари, 2021 И гадното е че не откривам друг такъв изолиран маркуч с който да се свърже, може би има нещо обърнато Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #18 Отговорено 16 Февруари, 2021 Преди 1 час, geccata_8765 написа: Открих една тръба коята е изолирана с тапа, мисля че там е била свързана клапата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #19 Отговорено 16 Февруари, 2021 Колега дай малко предистория.Колата така е купи,била е на майстор или друго.Сам този клапан няма да изчезне и да направи сам снадка на мястото си.Затапения маркуч,според мен би трябвало да отива на троиник който не виждам на снимката (за АГУ).До него се вижда другия троиник за свързване с изпарителя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #20 Отговорено 16 Февруари, 2021 (Редактирано) Газовата ако имаш такава се свързва към парното с тройници,явно газаджиата е направил нещо. Така по снимки само гадаем,а и те не не дават цялата информация. Закарай а в сервиз да ти възстановят парното и монтират правилно тройниците. Подсигури си клапана. Според мен е махнал клапана и е натикал тръбата за изпарителя а другата затапил. Редактирано 16 Февруари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #21 Отговорено 16 Февруари, 2021 CARPERA: Точно така, едната беше за изпарителя а другата изолирана, взех един тройник свързах изолираната тръба към другите две но не даде ефект, обездушавах какво ли не правих и без резултат. В началото идва топлина но след няколко секунди изчезва :(.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #22 Отговорено 16 Февруари, 2021 Vlado5: Да колата така я купих, и се мъча нещо да направя но май най добре е да е закарам на истински доктор, аз явно немога да се справя с проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
geccata_8765 2 #23 Отговорено 16 Февруари, 2021 Утре ще е помъча още малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
billyto 0 #24 Отговорено 1 Февруари, 2022 На 16.02.2021 г. at 23:50, geccata_8765 написа: Утре ще е помъча още малко Здравей колега и аз съм със същия проблем,изведнъж изчезна парното.Смених термостата който е останал отворен но уви без резултат.Вчера си играхме и изолирахме клапана с байпас да разберем дали работи,явно си работи понеже парното пак несе появи,иначе работна температура си вдига колата. Ти успяли да намериш решение. Съветват ме за смяна на радиатор в купето 850лв,или водна помпа която също е сменяна преди 15-20хил км. Но с проба грешка много пари ще се налеят и резултата какъв щее няма гаранция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
billyto 0 #25 Отговорено 2 Февруари, 2022 След промивка на радиатора,парното се завърна при мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове