vazzzz 9 #1 Публикувано 26 Януари, 2021 (Редактирано) Има ли някой който е минал през поставянето на кутия за багаж на покрива (хечбек ако има значение)? С куче и малко дете ще ми трябва допълнително пространство и не е вариант да сменям колата засега. Като цяло съм се ориентирал или изцяло към система на Thule (греди + кутия) или нещо по-евтино (греди и кутия на отделни марки). Бултрако както винаги цените са... Това което може би най-много ме притеснява е колко дълга и широка кутия стои адекватно спрямо колата. Например в Американския форум на Хонда някой си беше сложил кутия на Thule дълга 235 см. На снимките изглеждаше супер. Но по телефона с магазин, в който се продават в София, ми казаха че това е безумно. Редактирано 26 Януари, 2021 от vazzzz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1520 #2 Отговорено 27 Януари, 2021 235см ще е огромно. Не знам и на снимки дори как е изглеждало добре, но това ще излиза много извън пределите на тавана. Thule са ми малко надценени. ОК - сигурно предлагат по-добро качество, двустранно отваряне и т.н., но не и като да си струва да дадеш двойно повече от аналогичен модел на друг производител. Отделно, имат модели с доста странен дизайн. Аз на акорда, когато децата бяха малки и ми трябваше място се спрях на LevUp (някога FreePlast) Space 430. 190см ми се видя максимума като дължина, която колата може да понесе. При сивикa не е много по-различно. В същото време височината на кутията предполага да може наистина да събира багаж, а не да става само за ски. Събирала ми е два сака, кошара и матрака на кошарата. Аеродинамиката и дизайнът също изглеждаха отлично, като 7 години по-късно, виждам, че моделът още се произвежда. Някой ден, ако я сложа и на сивика, ще кача снимки. Засега мога само от акорда: Греди... Най-добре оригиналните за модела, ясно е. С всичко друго трябва да се приемат компромиси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazzzz 9 #3 Отговорено 27 Януари, 2021 Ето го човека с голямата кутия отгоре https://www.civicx.com/forum/threads/2017-hatchback-roof-rack.8359/post-512073. По спецификации моделът е 232 см, но май като гледам не ми се вижда отзад да може да се отвори напълно багажникът. Иначе и един Сивик със 190 см кутия https://www.civicx.com/forum/attachments/a3d06fbc-47aa-4997-9fea-b152462f100f-jpeg.90194/ Може би това наистина е горе-долу оптималният размер. За повече ще трябва на място да се сложи и да видим как ще стои и какво ще пречи (което не може да се случи на много места, които продават кутии). За гредите, още не мога да прежаля 1050 лв в Бултрако. Читави на други производители са около 500 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #4 Отговорено 27 Януари, 2021 Здравей колега, Златозатор е прав за размера - 400 до 430 л. е доста прилично и мисля оптимума (да не кажа максимума) Аз съм с греди Thule - последен модел Evo незнамсикво, 550 лв. от Ескадра (София) Кутия също Thule - Touring L 420 л. (вече не се предлага). Купувана доста отдавна пак от тях, мисля за около 900 лв. Аз за гредите не бих правил компромис, но кутията спокойно може да я вземеш среден клас и дори втора ръка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazzzz 9 #5 Отговорено 28 Януари, 2021 Преди 12 часа, scyberboy написа: Здравей колега, Златозатор е прав за размера - 400 до 430 л. е доста прилично и мисля оптимума (да не кажа максимума) Аз съм с греди Thule - последен модел Evo незнамсикво, 550 лв. от Ескадра (София) Кутия също Thule - Touring L 420 л. (вече не се предлага). Купувана доста отдавна пак от тях, мисля за около 900 лв. Аз за гредите не бих правил компромис, но кутията спокойно може да я вземеш среден клас и дори втора ръка Да, това са едни от гредите, които съм набелязал. Между другото кутията още се предлага, струва 800 лв. Как е шумът от тези греди (ако си карал само с тях без кутия)? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1520 #6 Отговорено 28 Януари, 2021 Преди 22 часа, vazzzz написа: Ето го човека с голямата кутия отгоре Очите ми... Щях да ослепея. Това е ужасно. Откъде да започна. Гредите са адски ръбести. Кутията е гигантска, няма една свястна снимка отстрани, да се види как стърчи чак то предния капак. Но това е само визуалния проблем. По-сериозният е, че предната греда я държи почти в средата й. Не ми се мисли при по-висока скорост, насрещен вятър или стабилен товар какво може да й се случи. Иначе, оригиналните греди на Хонда са супер и дори за акорд 7 не шумят почти никак. Имам и едни алтернативни, които сигурно ще трябва да ползвам, но се съмнявам да са толкова тихи. В Щатите съм виждал хубави афтърмаркет алтернативи, които изглежда, че внасят от Китай, като например: https://www.ebay.com/itm/43-3-Universal-Top-Luggage-Roof-Rack-Cross-Bar-Carrier-Adjustable-Window-Frame/402278262276?fits=Model%3ACivic&hash=item5da9a72604:g:b4IAAOSwWVxe0KE4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #7 Отговорено 28 Януари, 2021 Само с греди, точно с тези не съм. Гледайки профила им и изпълнението с гумичката в канала, мисля че ще са най-безшумни от всичко останало. Карал съм на Акорда с Thule WingBar (които са доста близки до тези), както и на Леджънда с Rhino Rack (профил елипса) - има си шум над 100 км/ч, но не е нещо фрапантно (поне за мен). Преди доста години, като сложих тези на Легена, не монтирахме гумичките в горните канали и от Пловдив до София беше страшно, като свирка на локомотив След слагането им, стана доста добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazzzz 9 #8 Отговорено 29 Януари, 2021 Свих доста кръга. Като гледам гредите ще са или Yakima ЛИНК или Thule ЛИНК1, ЛИНК2. Багажникът нещо около 400л и 190см дължина между 600-1000лв. Трябва да ги отсея, че има доста избор (захващане, гаранция, тегло, височина, колани, отваряне и т.н.). Оригиналните греди не мога да ги дочакам защото са с 2 седмици доставка, а всичко ми трябва за пътуване, което е по-скоро (пък и са 1050 лв). До седмица ще съм екипиран и ще направя едно пътуване, за да споделя кое как се държи на пътя. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazzzz 9 #9 Отговорено 11 Февруари, 2021 В крайна сметка се спрях на Thule. Гредите са https://www.escadra.bg/thule-evo-clamp-7105-black/i5167.htm?roofrackcardata_newId=647 - Греда (Front-Rear):Thule WingBar Evo 7113B, Основа:Thule EvoClamp 7105, Кит:Thule Kit Evo 5043. Кутията https://www.escadra.bg/thule-force-xt-m/i5147.htm - Thule Force XT M. За съжаление нещо не се разбрахме по телефона кое има в наличност и кое не. Знаех че нямат кутията и ще ми дадат оборотна докато я получат. Но се оказа, че и гредите ги нямали (в черно). И оборотни греди ми дадоха докато получат другите. В крайна сметка в момента съм с обикновени стоманени квадратни греди и кутия Touring M. Мислех че това ще е малко, но май се оказва точният размер за сивика. Затова и кутията, която аз поръчах е М - 175 см. Идва точно на 3-4 пръста от горния заден спойлер, когато се отвори багажникът. Отпред не стърчи. Следващият вариант като размер идва с 15 см повече да стърчи отпред и 50 литра повече обем. Реших че няма смисъл. Първо така изглежда точно като размер, второ повече обем и тегло няма какво да ги правя с по-голяма кутия. Сивика го дават максимум 45 кг да може да носи на тавана (без стъклен покрив). Гредите и кутията са 20. Остават ми само още 25 които да вакрам в тези 400 л. Качвам 2 снимки от текущата конфигурация. Иначе по магистралата се чуваше шум като от каране с по-силен вятър (това е при 120 км/ч). Като поведение на колата не съм усетил нещо различно. Извън магистралата не ми направи впечатление да се чуват някакви шумове, когато се кара под 100 км/ч. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maluc_secko 0 #10 Отговорено 27 Май, 2021 On 1/27/2021 at 10:47 PM, scyberboy said: Здравей колега, Златозатор е прав за размера - 400 до 430 л. е доста прилично и мисля оптимума (да не кажа максимума) Аз съм с греди Thule - последен модел Evo незнамсикво, 550 лв. от Ескадра (София) Кутия също Thule - Touring L 420 л. (вече не се предлага). Купувана доста отдавна пак от тях, мисля за около 900 лв. Аз за гредите не бих правил компромис, но кутията спокойно може да я вземеш среден клас и дори втора ръка @scyberboy Привет колега, Би ли ми казал какво е разтоянието между гредите. Харесал съм си багажник на IVTEC, но за него ми трябват да има поне 80 сантиметра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #11 Отговорено 27 Май, 2021 @Maluc_secko така като го гледам е там някъде. Като слизам до гаража ще го мерна. Но, разстоянието винаги може да мръдне 2-3-5 (че може би и повече) см. Няма никакъв проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 175 #12 Отговорено 31 Май, 2021 @Maluc_secko точно 77 см. е при мен разстоянието в момента. Но както казах, нищо не пречи да се мърдат поне +-5 см. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове