CiVic8GEN 1 #1 Публикувано 30 Декември, 2020 Привет колеги и весели празници! Миналата зима за пръв път се появи проблем със съединителя - сменихме горната помпа и всичко се оправи.... до тази зима. Сега сутрин след по-студена нощ съединителя е твърд и има доста повече празен ход от обикновено, но след около 15-20 "помпания" се оправя. Случва ми се понякога докато шофирам пак да се появи този празен ход, и при помпане в движение пак се оправя. Също про появата на въпросния 'празен ход' скоростите се сменяват доста трудно. Въпросът ми е това спешен сигнал ли е, че ѝ трябва сервиз, или е нещо нормално при хондите и да си я карам спокойно по празниците, докато не отворят сервизите PS: течностите по двигателя ги проверявам редовно, там са! PS2: под и около стелката нямам течове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #2 Отговорено 30 Декември, 2020 Това поведение на съединителя определено не е нормално при хондите, а и при повечето нормални коли. Може би е дошъл ред да се смени и долната помпа на съединителя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitark 1 #3 Отговорено 13 Септември, 2021 На 30.12.2020 г. at 9:30, CiVic8GEN написа: Привет колеги и весели празници! Миналата зима за пръв път се появи проблем със съединителя - сменихме горната помпа и всичко се оправи.... до тази зима. Сега сутрин след по-студена нощ съединителя е твърд и има доста повече празен ход от обикновено, но след около 15-20 "помпания" се оправя. Случва ми се понякога докато шофирам пак да се появи този празен ход, и при помпане в движение пак се оправя. Също про появата на въпросния 'празен ход' скоростите се сменяват доста трудно. Въпросът ми е това спешен сигнал ли е, че ѝ трябва сервиз, или е нещо нормално при хондите и да си я карам спокойно по празниците, докато не отворят сервизите PS: течностите по двигателя ги проверявам редовно, там са! PS2: под и около стелката нямам течове. Днес си оправих същия проблем...... Мислих че е съединител, помпи и накрая се оказа че течността е леш.... В сервиза човека каза че са сменяли няколко пъти течността от съединителя към помпите и течността си е изгубила един вид вискозитета и свойствата и минава през помпите Горна и долна ама нищо не става.... И сега проблеми нямам и се размина само с едни 30лв.... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове