mEtaka 68 #1 Публикувано 21 Май, 2007 Iskam da popitam samo tei kato vidqh che za esi ima 3 tipa dvigateli nqkoi ima li informacia dali nqkoi ot tqh davat nqkakvi defekti kakto primerno kakto sym chuval za Honda Civic 1.6 VTI. Poneje mn mi e merak da pritejavam tozi model kola i prosto kato savet ako mojete da mi dadete. Blagodaria predvaritelno Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #2 Отговорено 21 Май, 2007 Единствения ми съвет е ако имаш възможност да си вземеш "по-дефектиращото" VTi !!!пиши на кирилица моля те и дай малко повече информация, макар че съдейки по това което си споменал май ще купуваш Crx Del Sol с малкия втек - 126к.сне е лошо двигателчето, просто делсола му идва тежък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #3 Отговорено 21 Май, 2007 Вслушай се в препоръката на 1Net и вземи ако можеш "дефектиращото"VTI.Като покараш малко тази кола ще разбереш, че единствения му "дефект" е че наказва масово другите по пътя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #4 Отговорено 21 Май, 2007 Извинявам се за кирилицата. Благодаря наистена за съвета и да мислех да вземам този със 125 кс. И също така леко да спомена, че може би доста ме няма по тези термини за което се извинявам, но пък съм доста голям фен на HondaАз мисля да си я докарам може би от Германия, а ме съмнява с някой немец да успеем да се разберем така , че ако може да ми дадете някой съвет как да си я намеря и по-точно да позная тази дифектираща VTI Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Greenwater 0 #5 Отговорено 21 Май, 2007 значи въпросния двигател VTI е мечта за всеки хондаджия той е 160коня и е двувалов VTEC.Ако си намериш в германия хонда с такъв двигател и имаш парите изобщо не му мисли. Не занм кой ти е казал ,че този двигател дефектира !!! ама те е поизлъгал или самия той не е бил на ясно с нещата.Хонда не е нито Форд нито няква немска пръчка дето дефектира. Тя е автомобил на който предимно се возиш и от време на време сменяш консумативи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #6 Отговорено 21 Май, 2007 Ами значи тук в моя град имаше едно момче което си беше купило Хонда Сивик 1.6 ВТИ и я продаде поради тази причина, че имаше някакъв шум в двг-то и някой му бил казал че този тип двг давали този дефект точно поради тази причина и от там може би вече незнам всичко това става като легенда за неуките като мен. Та тук гледам една хонда точно ВТИ със b16a2 тип двг та това ли е този двигател който ме съветвате да взема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Greenwater 0 #7 Отговорено 21 Май, 2007 (Редактирано) да Редактирано 21 Май, 2007 от Greenwater Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest BOSS`HOGG #8 Отговорено 21 Май, 2007 Не съм голям разбирач но точно б16а2 мноо трудно ще дефектира ако се кара с хубаво масло и ако му се сменят косумативите редовно.Сменяи консумативите както си му е реда ,пък и даваи газ колкото си искаш,доста дълго ще чакаш да дефектира..................... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #9 Отговорено 21 Май, 2007 За пръв път чувам,за дефект при Втек-а Скачай и не му мисли Сигурно са ти казали ,че и частите са много скъпи и много се чупят "Японците",нали? Ние пък незнам що , не искаме да ги сменяме за други Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #10 Отговорено 21 Май, 2007 Ами значи тук в моя град имаше едно момче което си беше купило Хонда Сивик 1.6 ВТИ и я продаде поради тази причина, че имаше някакъв шум в двг-то и някой му бил казал че този тип двг давали този дефект точно поради тази причина и от там може би вече незнам всичко това става като легенда за неуките като мен. Та тук гледам една хонда точно ВТИ със b16a2 тип двг та това ли е този двигател който ме съветвате да вземаКажи кой е твоя град или попълни профила си,потърси градски да те светнат малко и ползвай търсачката и шумовете ще изчезнат....... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #11 Отговорено 21 Май, 2007 Вслушай се в съветите на колегите,това е кола която не дава дефекти,(зависи в какви ръце е била)все пак говорим за хонда,аз спецялно съм имал 3 досега и никога не съм се оплаква от нищо,освен от липса на пове4е бензин.Ето ти тук и една статийка да по4етеш малкоhttp://honda.start.bg/article.php?aid=4413http://honda.start.bg/#b_18056 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #12 Отговорено 21 Май, 2007 Страшно много съм ви благодарен за съветите, а отностно до града е Севлиево Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #13 Отговорено 21 Май, 2007 ....................... а отностно до града е СевлиевоНе забравяй да се отбележиш тук: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=11394И като купиш колата да се похвалиш да я видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #14 Отговорено 21 Май, 2007 Отбелязвам се Ами ще се похваля, но да я взема първо, че тези кадето мн приказват нали знаеш, че накрая ништо не вземат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #15 Отговорено 22 Май, 2007 Б16А2 има един интересен дефект... не е баш дефект, но може за това да е ставало дума с твоя приятел..тракат им успокоителите на втек-а. Специфично тракане на ниски обороти леееееко приличащо на тракащи клапани. Въпросния "дефект" по никакъв начин не трябва да те притеснява защото е просто неприятен звук чат пат на празен ход, но това не прецаква двигателя. Познава се по това че не е ритмично тракане както тракат клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stef #16 Отговорено 22 Май, 2007 а D16Z6 няма ли също подобен "проблем" - скоро карах една такава, която има странно тракане от мотора на ниски обороти, което се трансформира в леко гъргорене около 3-4k rpm ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #17 Отговорено 22 Май, 2007 ами и моята почва да го проявява, но определено е по-рядко от големия втек.пък и на 3-4к оборота го няма и на двата двигателя... след около 1500 съвсем изчезва, колкото и да тракат на празен ход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest MAD DOG #18 Отговорено 22 Май, 2007 Купувам дефектиращо VTI на ниска цена.Ако имаш още някой приятел с такова,свиркай веднага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #19 Отговорено 23 Май, 2007 Като стана дума за лагери и дефекти, та се сетих..... дефектира много почти всичко на почти всички хондови двигатели когато е направено от майстор който тук таме е попретупал нещата. За съжаление е много трудно да се докара фабричната издържливост на двигателя. На малко хора им се отдава, пък и много зависи от частите...това мисля че ти отговаря на въпроса. Няма слаби места, има кофти поправен двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове