Jump to content
mEtaka

Honda Crx 1.6 Esi

Recommended Posts

Iskam da popitam samo tei kato vidqh che za esi ima 3 tipa dvigateli nqkoi ima li informacia dali nqkoi ot tqh davat nqkakvi defekti kakto primerno kakto sym chuval za Honda Civic 1.6 VTI. Poneje mn mi e merak da pritejavam tozi model kola i prosto kato savet ako mojete da mi dadete. Blagodaria predvaritelno

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Единствения ми съвет е ако имаш възможност да си вземеш "по-дефектиращото" VTi !!!пиши на кирилица моля те и дай малко повече информация, макар че съдейки по това което си споменал май ще купуваш Crx Del Sol с малкия втек - 126к.сне е лошо двигателчето, просто делсола му идва тежък.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вслушай се в препоръката на 1Net и вземи ако можеш "дефектиращото"VTI.Като покараш малко тази кола ще разбереш, че единствения му "дефект" е че наказва масово другите по пътя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за кирилицата. Благодаря наистена за съвета и да мислех да вземам този със 125 кс. И също така леко да спомена, че може би доста ме няма по тези термини за което се извинявам, но пък съм доста голям фен на HondaАз мисля да си я докарам може би от Германия, а ме съмнява с някой немец да успеем да се разберем така , че ако може да ми дадете някой съвет как да си я намеря и по-точно да позная тази дифектираща VTI

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи въпросния двигател VTI е мечта за всеки хондаджия той е 160коня и е двувалов VTEC.Ако си намериш в германия хонда с такъв двигател и имаш парите изобщо не му мисли. Не занм кой ти е казал ,че този двигател дефектира !!! ама те е поизлъгал или самия той не е бил на ясно с нещата.Хонда не е нито Форд нито няква немска пръчка дето дефектира. :) Тя е автомобил на който предимно се возиш и от време на време сменяш консумативи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи тук в моя град имаше едно момче което си беше купило Хонда Сивик 1.6 ВТИ и я продаде поради тази причина, че имаше някакъв шум в двг-то и някой му бил казал че този тип двг давали този дефект точно поради тази причина и от там може би вече незнам всичко това става като легенда за неуките като мен. Та тук гледам една хонда точно ВТИ със b16a2 тип двг та това ли е този двигател който ме съветвате да взема

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

да

Редактирано от Greenwater

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOSS`HOGG

Не съм голям разбирач но точно б16а2 мноо трудно ще дефектира ако се кара с хубаво масло и ако му се сменят косумативите редовно.Сменяи консумативите както си му е реда ,пък и даваи газ колкото си искаш,доста дълго ще чакаш да дефектира.....................:(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пръв път чувам,за дефект при Втек-а :( Скачай и не му мисли :) Сигурно са ти казали ,че и частите са много скъпи и много се чупят "Японците",нали? :) Ние пък незнам що :) , не искаме да ги сменяме за други :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи тук в моя град имаше едно момче което си беше купило Хонда Сивик 1.6 ВТИ и я продаде поради тази причина, че имаше някакъв шум в двг-то и някой му бил казал че този тип двг давали този дефект точно поради тази причина и от там може би вече незнам всичко това става като легенда за неуките като мен. Та тук гледам една хонда точно ВТИ със b16a2 тип двг та това ли е този двигател който ме съветвате да взема

Кажи кой е твоя град или попълни профила си,потърси градски да те светнат малко и ползвай търсачката и шумовете ще изчезнат.......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вслушай се в съветите на колегите,това е кола която не дава дефекти,(зависи в какви ръце е била)все пак говорим за хонда,аз спецялно съм имал 3 досега и никога не съм се оплаква от нищо,освен от липса на пове4е бензин.Ето ти тук и една статийка да по4етеш малкоhttp://honda.start.bg/article.php?aid=4413http://honda.start.bg/#b_18056

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно много съм ви благодарен за съветите, а отностно до града е Севлиево

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....................... а отностно до града е Севлиево

Не забравяй да се отбележиш тук: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=11394

И като купиш колата да се похвалиш да я видим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отбелязвам се :) Ами ще се похваля, но да я взема първо, че тези кадето мн приказват нали знаеш, че накрая ништо не вземат :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Б16А2 има един интересен дефект... не е баш дефект, но може за това да е ставало дума с твоя приятел..тракат им успокоителите на втек-а. Специфично тракане на ниски обороти леееееко приличащо на тракащи клапани. Въпросния "дефект" по никакъв начин не трябва да те притеснява защото е просто неприятен звук чат пат на празен ход, но това не прецаква двигателя. Познава се по това че не е ритмично тракане както тракат клапани.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

а D16Z6 няма ли също подобен "проблем" - скоро карах една такава, която има странно тракане от мотора на ниски обороти, което се трансформира в леко гъргорене около 3-4k rpm ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ами и моята почва да го проявява, но определено е по-рядко от големия втек.пък и на 3-4к оборота го няма и на двата двигателя... след около 1500 съвсем изчезва, колкото и да тракат на празен ход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MAD DOG

Купувам дефектиращо VTI на ниска цена.Ако имаш още някой приятел с такова,свиркай веднага. :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Като стана дума за лагери и дефекти, та се сетих..... дефектира много почти всичко на почти всички хондови двигатели когато е направено от майстор който тук таме е попретупал нещата. За съжаление е много трудно да се докара фабричната издържливост на двигателя. На малко хора им се отдава, пък и много зависи от частите...това мисля че ти отговаря на въпроса. Няма слаби места, има кофти поправен двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...