AzSum 185 #1 Публикувано 21 Септември, 2020 Здравейте, Не открих такава тема и понеже се притесних реших да я създам. Колата е 4та генерация, а двигателя е R20A9 бензин 155 кс. ,автомат.2015 г на 80 000 км.Facelift.Понеже активноста тук е по-висока поствам темата тук. Скоро сменях маслото (минах от 5W40 към 5W30). Вчера реших да проверя нивото и забърсах щеката (тва е най-тъпата щека от всички ,които съм виждал) преди проверката. После някак си допрях ръката с която забърсах до носа и усетих мирис на бензин. Наведох се и през пробката също се усеща миризма на бензин. Нивото е около 3 мм над максимума, но лошото е ,че не съм сигурен какво е било преди това.След смяната майстора каза,че го е направил на макс., но и аз допуснах грешката че не го проверих на другата сутрин след смяната.Около нас са наклони и няма равно място. Колата работи добре,няма прекъсвания ,нямам увеличен разход.Никога не съм се сещал да душа маслото.Може и преди да е било така. Четох за подобен проблем при V генерация, но там двигателя е 1,5турбо и е масово. За R20 не съм чул и не мога да намеря подобна информация. Моля колегите с бензинови Cr-v да споделят имат ли подобна миризма? Дали това е реален проблем или е мирис от изгорели газове в картера? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #2 Отговорено 21 Септември, 2020 (Редактирано) Според мен така си мирише маслото и е нормално. Помириши когато е студено и ще видиш, че почти не се усеща. Ако имаше толкова бензин в него, че да вдигне нивото с 3 мм, щеше да вони много силно, без да го слагаш до носа. Да не говорим, че двигателят ти е почти нов. Има ли промяна в цвета и консистенцията? Редактирано 21 Септември, 2020 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #3 Отговорено 21 Септември, 2020 Аз го душих сутринта преди да я запаля.Видимо не правя разлика между цвета и консистенцията.Може би една идея е по-тъмно маслото в сравнение с тубата, но съм минал около 1000 км и това би трябвало да е нормално.Още повече ,че смених вискозитета на маслото. Когато ти остане време ще съм благодарен, ако провериш дали твоето мирише на бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #4 Отговорено 21 Септември, 2020 И моето мирише, ако доближиш носа до щеката. А и нали майсторът,източвайки старото масло, щеше да усети и да ти каже ако има нещо особено? Не виждам причина за притеснение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове