Jump to content
AzSum

Бензин в маслото?

Recommended Posts

Здравейте,

Не открих такава тема и понеже се притесних реших да я създам. Колата е 4та генерация, а двигателя е R20A9 бензин 155 кс. ,автомат.2015 г на 80 000 км.Facelift.Понеже активноста тук е по-висока поствам темата тук.

Скоро сменях маслото (минах от 5W40 към 5W30). Вчера реших да проверя нивото и забърсах щеката (тва е най-тъпата щека от всички ,които съм виждал) преди проверката. После някак си допрях ръката с която забърсах до носа и усетих мирис на бензин. Наведох се и през пробката също се усеща миризма на бензин. Нивото е около 3 мм над максимума, но лошото е ,че не съм сигурен какво е било преди това.След смяната майстора каза,че го е направил на макс., но и аз допуснах грешката че не го проверих на другата сутрин след смяната.Около нас са наклони и няма равно място. 

Колата работи добре,няма прекъсвания ,нямам увеличен разход.Никога не съм се сещал да душа маслото.Може и преди да е било така.

Четох за подобен проблем при V генерация, но там двигателя е 1,5турбо и е масово. За R20 не съм чул и не мога да намеря подобна информация.

Моля колегите с бензинови Cr-v да споделят имат ли подобна миризма? Дали това е реален проблем или е мирис от изгорели газове в картера? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен така си мирише маслото и е нормално. Помириши когато е студено и ще видиш, че почти не се усеща. Ако имаше толкова бензин в него, че да вдигне нивото с 3 мм, щеше да вони много силно, без да го слагаш до носа. Да не говорим, че двигателят ти е почти нов. Има ли промяна в цвета и консистенцията?

Редактирано от note

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го душих сутринта преди да я запаля.Видимо не правя разлика между цвета и консистенцията.Може би една идея е по-тъмно маслото в сравнение с тубата, но съм минал около 1000 км и това би трябвало да е нормално.Още повече ,че смених вискозитета на маслото.

Когато ти остане време ще съм благодарен, ако провериш дали твоето мирише на бензин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моето мирише, ако доближиш носа до щеката. А и нали майсторът,източвайки старото масло, щеше да усети и да ти каже ако има нещо особено? Не виждам причина за притеснение.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...