Jump to content
alpinab

Проблем за ламбда сонда.

Recommended Posts

Колеги да питам за следния проблем с който преди 2 дни колата ме сблъска.Значи по същество:имах проблем с подгряването на ламдбда сондата или тъй наречения "HEATER" извод-един от четирите. и когато колата я палиш студена вади грешка , когато загрее загасиш мотора и пак запалиш няма ядове.Та всичко да си е точно смених с нова ламдба сонда и колата заспа няма грешки направо като заводска. Преди 2 дни както си карам и светна чека .направих тест- вади грешка 41 - "primary oxygen sensor". Проблема е че рестартирах ЕЦУ-то и пак свети постоянно , което означава ,че сондата въобще неработи коректно.какво може да се е прецакало? п.с. колата сега държи празен ход около 1300 оборота няма никаква динамика и въоще положението не е добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

менте ламбда сонда?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

като ще цитираш кодове за грешка, поне ги цитирай правилно ;)

41 Primary oxygen sensor heater

и понеже едвали си отново за потгряване...... имаше една тема преди време за фабричните и универсалните сонди и съпротивлението на нагревателя. човекът се беше оправил с добавяне на съпротивление последователно на потгряването.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

1NET . Благодаря за насоката това не се бях сетил да замеря.а относно за цитирането го карах по спомен затова съм изпуснал ключовата думичка . ;) благодаря.

Редактирано от alpinab

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А новата сонда каква е ? Универсална ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това незнам. Дадоха ми я в едно малко найлоново пликче само е една хартийка, на която единствено имаше начина на свързване на продниците т.е. кой свят на новата какъв сигнал е и как трябва да свърже с оригналния сноп. и видовете цветове на оригналната сонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е въпроса е дали е хондовска оригинална да си я купувал от представител тук или чужбина официален ? Щото тия дето стават за всякакви коли правят тия мизерии ... то даже NGK примерно имаха 2 вида универсални .... с различни съпротивления , но първо трябва да си премериш старата и да видиш дали някой от 2та варианта отговаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като ще цитираш кодове за грешка, поне ги цитирай правилно :)

41 Primary oxygen sensor heater

и понеже едвали си отново за потгряване...... имаше една тема преди време за фабричните и универсалните сонди и съпротивлението на нагревателя. човекът се беше оправил с добавяне на съпротивление последователно на потгряването.

Здравейте колеги! :slap:

от 3 дни и аз имам същия проблем - паля колата и след 3 сек светва чек-а, проверих грешката - 4-1, както и при колегата alpinab. ;)

Ако някой от вас колеги, особено тези с опит в областта знае кой кабел трябва да се замери и какво съпротивление да му се добави...

...да дойде и да ми каже и да си получи почерпката

- БИРА И МЕЗЕТА, КОЛКОТО ПОБЕРЕ!!!:box:

офертата е напълно сериозна! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GINDAHOOD

тези грешки номер едиси коя кае ги виждате?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези гршки се проверяват по следния начин:* за повечето хонди след 1991г - някъде от дясно на жабката, зад корите на таблото има куплунг с 2 кабела.Даваш ги на късо, даваш контакт и гледаш как мига Чек-а на таблото ( това е жълтата лампа)дълго мигане = 10, късо = 1 Примерно 2 дълги и 3 къси = код 23* за хондите които имат прозорче на ЕЦУ-то просто броиш миганията на едно червено диодче което се вижда зад прозорчето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...