Jump to content
Боря

Въпрос относно Хонда акорд 7 2,4 190 коня

Recommended Posts

Здравейте колеги, извинявам се предварително за въпроса, някои може да го сметнат за глупав или смешен, но тъй като нямам достатъчно информация реших да попитам и тук, въпросът ми е следният: кога се сменя ангренажната верига, става въпрос за Хонда акорд 7 2,4 преди фейса, задължително ли се сменя на определени километри или се сменя, когато евентуално даде индикация за това, ако въобще може да се разбере. Благодаря предварително за помощта. Поздрави 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Сменя се ако има нужда, износването и зависи от това как е карана колата и как е поддържана. Най-лесно и се разбира състоянието като си правиш реглаж на клапаните и се видят белезите на зацепване, разтеглена ли е веригата ще си проличи. Също при верига за смяна ще ти светне енджин чека за проблем и колата почва да пали по-трудно топла, но според мен не трябва да се чака до това положение. Има и вариант да се износят оптегачите на маслената верига и да почне да притраква от нея, а ангренажната да е ок по белези.

  Мойта кола 2.4 2004 година като я взех 2019 ми направи впечатление че като съм я карал и я огася за 5-10мин и след това запаля леко изтракваше за секунди, направих реглаж на клапаните и да видя веригата беше перфектна, смених маслото от 5/40 с каквото беше карана на 0/40 и от тогава не съм го чувал. 

  

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за информацията, колега. При първо палете за деня чувам едно пристържане, но не винаги, но смятам, че това няма общо с веригата, а е по-скоро от стартера, но и веригата все още не съм я преверявал (тракане няма) , не знаех, че има как. Отново благодаря! 

 

Колега 2004 акорд не са ли фейслифтови, за които знам, че проблемът с веригата е отстранен или това си е строго индивидуално за всяко мпс? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля, използвай бутона за редакция на последното си мнение когато е възможно.

 

Не, 2004 е все още пре-фейс. И проблем с веригата не бих казал че има – всяко нещо си има ресурс. Не е да кажеш да го сменяш на всеки 100хил км, че да е проблем. А и не съм чел да има подобряване в ресурса на веригата префейс спрямо фейс.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...